La nostra elecció: l’acció. Mai més soles! Convocatòria 18 Novembre a les 19h Plaça Catalunya

El proper 18 de Novembre a les 19h a Plaça Catalunya: la nostra elecció l’acció. Mai més Soles. De de l’edifici 15o es va fer una crida per seguir passant a l’acció que ha sigut recolzada per diferents assemblees de barri i va ser aprovada com acció unitària per l’Assemblea General del 12 de Novembre de Plaça Catalunya. Es convoca a una concentra-acció i es demana que es porti material per passar la nit a l’aire lliure. A continuació la crida, el cartell (arxiu adjunt) i una carta escrita per una de les families participant de l’edifci15o.

15 M / Edifici15o

La Nostra elecció: l’Acció

Mai més soles

            Avui 10 de Novembre, aquí, al barri del Gornal de l’Hospitalet, volem recordar a M.P. i a la seva gent. Estem aquí per afirmar col·lectivament, un any després, que el seu suïcidi, el seu últim gest, aquell que concern i compromet allò més fonamental que compartim, la nostra vida concreta, no serà en va i no el deixarem caure en l’oblit. En M.P. es va quedar sense feina, va ser desnonat i anava a ser desallotjat per Adigsa, finalment va ser ignorat per serveis socials. A l’edifici15o en som molts i moltes amb casos similars. Ara gràcies a les pràctiques de suport mutu que el moviment està generalitzant als barris ens hem trobat i hem passat a l’acció. Ara tenim un espai i som moltes les que el defensarem. Hem trobat una eina de lluita i avui i des d’aquí cridem a extendre-la!
Cridem a totes i tots aquells que estan en una situació difícil, als que volen resistir junts i als que s’organitzen, a prendre edificis abandonats per omplir-los de vida comuna. L’acció de prendre l’edifici15o amb el Moviment ha posat a disposició nostra una eina de lluita efectiva per fer front a la situació present. Cridem a persones amb fills que viuen en espais inhabitables, a aturades i aturats, a joves i a jubilats, a famílies desnonades i ara disperses a casa d’amics i familiars, cridem a les Asemblees de barri i a les xarxes de suport mutu, cridem a qualsevol dels grups i associacions que porten molt de temps organitzant-se als territoris, cridem a qualsevol a passar a l’acció. Hi han milers de pisos buits i milers de persones en situacions impossibles. L’acció és irreversible. Només l’acció modifica la duresa de la realitat.
Nosaltres ja vam escollir actuar plegades, en cada territori i en cada conflicte, per mai més estar soles davant d’un poder que parla molt, promet falsament i amenaça sense parar, però no escolta. Perquè sabem que guanyi qui guanyi el 20N nosaltres perdem sempre, hem decidit passar per sobre de les eleccions i escollir actuar. Tenim un món per prendre #occupy!

            Nosaltres som el 99%, nosaltres som qualsevol. Durant molt de temps hem patit cadascú a casa seva problemes que compartim: L’accés a l’habitatge, la dificultat d’arribar a final de mes, la manca de mitjans, l’entorn hostil a la feina i al carrer. Durant massa temps hem estat a la defensiva davant l’atac de l’estat capitalista contra les nostres vides.
Això ha produït un efecte terrible sobre les maneres amb les que habitem tant el barri com l’activitat que ens sosté. Desconfiança i por davant els altres. Aïllament, i amb aquest un sentiment de fragilitat i d’impotència que ens arribà a convèncer de l’inevitable fatalitat del món tal com és. Aquest estat d’esperit va deixar camp lliure a la corrupció que domina el planeta capitalista: El diner per davant de tot i de tothom; primar l’aparença espectacular de triomfs vergonyosos contra la riquesa de la vida comuna i la solidaritat pràctica; la destrucció de la resistència organitzada als barris i a la feina; la follia col·lectiva de la bombolla immobiliària i bursàtil -lloada des dels púlpits de la premsa com l’última ocurrència infal·lible per fer-nos sortir de la misèria-. Llàstima que els “gurus” eren els mateixos banquers que ens escanyaven, que després esdevenien ministres d’economia perquè tot quedés en el mateix joc obscè de l’1%.
Ara hem despertat.
Amb el moviment 15 M estem entenent allò que deia un savi del Renaixement: “La Fortuna no canviarà si no canvia l’Ordre.”

 Convoquem a una concentra-acció el divendres 18 de Novembre a las 19 h a Plaça de Catalunya

Carta d’Andrea, vecina del Edificio 15o:

El pensamiento vuela tal vez muchísimo mas rápido que las mismas palabras al ser escritas. La misma idea de la humanidad ronda por la cabeza y en base a lo que vivo: pienso…acaso es menos el ser humano que un animal, para no pelear a muerte lo que por derecho de vida le esta permitido ?..si lo veo desde ese punto empiezo a creer que un gran gigante esta por levantarse, hemos de darnos cuenta que el capitalismo del que estamos siendo víctimas ha de acabarse, que al igual que todo ser vivo que crece en esta tierra,tengo derecho a tener dignamente un techo en el cual refugiarme, derecho a un salario mas digno para mantenerme y mantener a quienes son la razón de mi lucha…no digo que el mundo llegue a ser perfecto, digo tan solo que puede ser diferente.

Acaso ahora ya he perdido también el derecho de vivir ?..por que resulta que ahora deciden si hay suficientes camas en donde poder descansar de una enfermedad ya iniciada o el derecho a aprender sin que el dinero dictamine la cantidad de tiempo o de espacio para hacerlo… el mundo es un gigante enfermo, enfermo por que solo algunos nos hemos preocupado por el y el solo grita a voz silenciosa: levántate y lúchame por que no me duele la maldad de los malos, me duele la indiferencia de los buenos!!

No puedo vivir como quiero, solo vivo como puedo.

http://acampadadebarcelona.org/index.php/es/acampadabcn/item/492-18n
http://bit.ly/uTpBIX

4 responses to “La nostra elecció: l’acció. Mai més soles! Convocatòria 18 Novembre a les 19h Plaça Catalunya

  1. Retroenllaç: Properes Convocatòries | Assemblea de Barri Poble Sec

  2. Retroenllaç: Properes Convocatòries | Assemblea de Barri Poble Sec

  3. Retroenllaç: clotcampdelarpa.escomo.es » Manifestació habitatge. La nostra elecció, l’acció

  4. Retroenllaç: Properes Convocatòries | Assemblea de Barri del Poble Sec

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s