Aturem el Parlament – 15J

El dimecres 15 de juny es va dur a terme una acció directe per tal d’aturar al parlament contra les retallades.   [més info sobre les retallades i les raons del 15j: http://acampadadebarcelona.org/aturemelparlament/]

Les indignades de Sants volem, amb aquesta pàgina, transmetre el nostre punt de vista, ja que els mitjans de comunicació de massa no el vòlen tenir en compte.

Recollim una serie d’enllaços amb informació, documents i articles de gent que hi va ser. Anirem ampliant aquesta informació i animem a que ens envieu els vostres documents o que els twittejeu amb el hashtag #15j.

No deixem que la manipulació i  el monopoli informatiu dels mitjans ens despisti.

 Comunicat des d’acampadabcn dels fets del 15j

 http://acampadabcn.files.wordpress.com/2011/05/comunicado15j.pdf

D’aquest escrit destaquem:

Més de 4000 persones han participat a l’acció de desobediència civil col·lectiva plantejada pel moviment davant del debat de l’aprovació dels pressupostos i contra la Llei Òmnibus.

Durant el transcurs del bloqueig a les diferents portes de la Ciutadella, el gran gruix de la gent participant ha practicat una estratègia de resistència activa no
violenta

Més de 30 persones participants al bloqueig han resultat ferides durant les càrregues policials, que s’han produït des de les 6.30 de la matinada. Com a resultat tres persones estan a l’hospital i un d’ells ha rebut un greu cop en un ull. Cal destacar que els Mossos d’Esquadra han impedit l’accés dels mitjans de comunicació en diversos espais del perímetre de la Ciutadella i han confiscat telèfons mòbils i càmeres de manifestants per impedir-los enregistrar aquestes situacions. Com de costum, el Departament d’Interior ha infiltrat nombrosos policies

Durant el bloqueig s’ha viscut molta tensió, continguda de forma intel·ligent i serena per les milers de persones participants. També s’han produït incidents aïllats en els que alguns diputades i diputats  que han travessat la gentada han estat objecte d’insults, llançaments d’aigua i de pintura per part d’algunes persones.

Volem aclarir que l’acció de bloqueig d’aquest matí s’emmarca en una estratègia de desobediència civil pacífica i col·lectiva davant l’aprovació de lleis injustes

A l’assemblea de valoració que hem fet a les 13.30 del migdia [el dia 15j] davant el Parlament, han sorgit propostes com sotmetre a referèndum l’aprovació de la Llei Òmnibus

Testimonis dels veïns i veïnes de Sants

Volem recollir els testimonis de gent que va ser-hi o que ho va seguir des de casa que es van recollir a l’assemblea del dia 16 de juny. Nosaltres som els que ho vam viure.

Fets i valoracions

 • S’estan censuran comentaris al twitter i videos a Youtube
 • Dona que pensar  que hi hagués un cordó tan feble per part de la policia i una hora amb tanta activitat. Ens van manipular perquè hi hagués violència i poder criminalitzar-nos?
 • Es va veure que no estem preparades per lluitar contra les seves estratègies.
 • Va haver-hi molta gent per ser un matí de dia laborable. Va faltar contingut polític. Falta més recolzament als detinguts. la gent externa està recolzant molt.
 • Positiu: molta força col·lectiva, sense por. Negatiu: quan la gent va llençar objectes altres companys els reduïen molt violentament.
 • Les imatges de la TV eren d’un tio aïllat, del qual passava la gent. S’ha de vigilar amb els periodistes. ens han posat la etiqueta de dolents i paraules com “antiparlamentaristes”
 • El tema de la violència no ens ha de dividir
 • 4 persones ens han desprestigiat. Hem de controlar-nos entre nosaltres.
 • Hi ha gent més sensible a una jaqueta tacada que a la misèria d’altres però la manifestació era en clau pacífica i no tothom va seguir la consigna, això li ha anat malament al moviment. La premsa ho estava desitjant. La clau de la no violència és que fa créixer el moviment, ara mateix hem de ser inclusius.
 • No hem de deixar que els medis ens enganxin fen coses com “atacar” parlamentaris
 • Ahir en tot el dia no es va parlar de les esmenes al pressupost!.
 • Està molt bé que no som només gent jove. El nostre missatge no pot venir limitat pels medis, el d’ahir no va ser tan greu. Per experiència històrica, si anem amb fins serios, la cosa es posarà seria i n’hem d’estar preparats.
 • Paraules com violència o pacifisme són molt abstractes.  La marxa a Sant Jaume va ser molt bonica, hi havia molt de suport. Els mitjans treuen el que dona morbo.
 • Va faltar organització, l’assemblea nocturna va ser fluixa en preparació de l’endemà, només es va votar el tema de fer barricades i encara i així, va haver discusions quan es va fer. molta preocupació de l’organització per la imatge. La premsa internacional ha fet molt resó del tema dels helicòpters. L’assemblea del migdia va permetres sortir als polítics a dinar.
 • El dia 27 el nombre de persones era creixent i el 15 va ser al contrari
 • Senyores grans que estaven per allà deien que “al poder també se li ha d’ensenyar les dents”. La premsa es pot manipular creant notícies, essent dinàmics i originals. La moguda  a Sant Jaume de la tarda és un exemple.
 • Ahir vem estar molt units, molt positiu.

Propostes

 • Hem de debatre més obre el pacifisme actiu. Falta animar a la gent a agafar responsabilitats. Hem de fer un anàlisi de punts feble si més debats.
 • Hem de buscar un símbol per distingir-nos de mogudes violentes (quan passi, seure o així…)
 • Hem de fer una nota de solidaritat amb l’Arcardi Oliveres, donat que el Puig el vol denunciar per calumnies. Si s’escau, mobilitzacions.
 • Es proposa fer una xerrada amb un antropòleg sobre allò i sobre les reaccions de la gent a la por, la ràbia, etc.
 • Dilluns 20, 18h xerrada-debat antropòleg
 • A Granada tenen una convocatòria per defecte que sempre que hi hagi carregues injustificades o mogudes, tothom va a les 20h per un recorregut fixe sense necessitat d’avisar.

Info sobre els detinguts

 •  n’hi han 7, encara a comissaria. S’ha concentrat gent davant i se’ls ha humiliat per part de la policia.
 • Hi ha una llista de 10 persones a les que pressumptament detindran a posteriori. Al menys un detingut serà jutjat amb pena de 3-5 anys
 • Divendres 16h convocatòria als jutjats per donar suport
 • molt important donar suport als detinguts a Les Corts.

Qui són els violents?

Sobre com els indignats van enxampar a un grup de gent que provocava aldarulls i tensió i que van resultar ser infiltrats dels mossos.

Més proves: http://i.imgur.com/gJksN.jpg Els policies escoltats junt amb els mossos preparant-se

s’identifica a un dels que els hi  van tirar objectes als furgons dels mossos

http://www.planetatortuga.com/noticias.item.3891/ya-lo-tenemos,-el-mosso-infiltrado-provocando-esta-luego-entre-los-acorralados-#acampadabcn-#spanishrevolution.html

Videos des de dins

Recolçament

Declaracions d’Arcadi Oliveres sobre el 15j

http://audioboo.fm/boos/387411-l-opinio-d-arcadi-oliveres-sobre-el-parlamentcamp

Manipulació mediàtica

Un dels exemples més evitents. Les imatges que es van difondre a Telemadrid sobre els fets del 15j a Barcelona. És Barcelona això? Ni tan sols van treure les banderes gregues o les lletres de l’alfabet grec als escuts de la policia.

Articles de testimonis escrits per bloguers

http://davidkarvala.blogspot.com/2011/06/no-violencia-i-democracia-despres-del.html

http://www.jordigasulla.cat/2011/06/parlem-clar-sobre-parlamentcamp.html

http://ateaysublevada.over-blog.es/article-indignad-s-ante-el-parlament-notas-sobre-la-jornada-del-15j-en-barcelona-77086162.html 

3 responses to “Aturem el Parlament – 15J

 1. Turull y Llop mienten http://www.meneame.net/story/iros-aqui-violentos
  http://www.meneame.net/story/otra-vision-paso-15j
  los dos videos son muy claros, merece la pena divulgarlos y editar la parte de Llop si es necesario. Hay otro video de LLop en el que tampoco se ve que le hagan nada de lo que dijo que le hicieron.

 2. Se me olvidaba, Un abrazo desde Assemblea social Horta-Guinardo, Cada día tengo que pasar por vuestra plaza de camino al trabajo. Lo estais haciendo de DPM al barri de Sants

 3. Autèntic terrorisme, sí clar. Però qui el practica de manera lícita és l’estat, i aquí és l’unic que existeix.
  On estan les bandes organitzades? ah!! sí, amagant-se a un pàrquing perque no els linxin els pacífics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s