Acta assemblea 22 de setembre de 2011

Data: 22 de setembre de 2011
Lloc: plaça de Sants
Hora: 20:15 h.
Assistents al inici: 38

1. Lectura de l’ordre del dia i proposta de variacions en l’ordre dels punts. Una companya apunta que no s’ha inclòs en l’ordre del dia l’acció a Can Batlló per l’1 d’octubre.

2. Marxa indignada a Brussel·les: un company que hi va ser durant les deteccions del 19 de setembre a Paris, ens explica la seva vivència davant les carregues policials i les deteccions i ens informa que encara hi ha 11 persones detingudes. Altres companys/es assenyalen els problemes que ha patit la marxa, tant per carències de suport material com pel cansament i per qüestions de convivència; i la crida que s’ha fet sobre la necessitat de suport legal així com la de un vehicle i altre suport material a la marxa.
Reflexió: legalitat vs legitimitat de les accions del moviment.

3. Valoració manifestació 18S: es genera un debat sobre la presencia de símbols i banderes a la manifestació i es parla dels grups i plataformes convocants (els dinamitzadors/es de l’assemblea i alguns dels participants valoren que no hi ha temps per aprofundir i es passa al següent punt).

4. Informació comissions:

Difusió: es reuneixen tots els dilluns a les 19:30 h. a la plaça Vapor Vell. Fan una crida a la participació en la comissió.

Salut: fan una crida a informar la comissió sobre possibles situacions de vulneració dels drets a la sanitat.
Es debat sobre el posicionament de l’acampada de Sants vers la industria farmacèutica i la medicalització sistemàtica. Es consensua que la demanda d’una sanitat publica i de qualitat no implica un posicionament positiu vers aquesta industria, tot al contrari, s’aposta per alternatives naturals.
Proposta d’un nou grup de treball: feministes indignades.

Educació: es reuneixen els dimecres (de forma quinzenal) a les 17:30h. a C.S. de Sants.

Habitatge: es reuneixen els dilluns a les 19:30 h. S’informa d’una xerrada de PAH el proper 7 d’octubre al C.S. de Sants i també de la manifestació del proper diumenge a les 18 h. a plaça de Catalunya. Es fa una crida a la difusió mitjançant micro-octavetes i cartells.

S’informa i valora sobre l’acció “ocupem el Incasol”: valoració molt positiva. Va estar una acció pacifica però contundent on es va reclamar bàsicament: l’aturada dels desnonaments durant el hivern i la necessitat d’un parc d’habitatge públic real.

Universitat indignada: es reuneixen els diumenges a les 12h. a l’Ateneu Llibertari de Sants. Informen de la preparació de xerrades, cinefòrums, etc. del 12 d’octubre al 20 de novembre (encara dates aproximades) on es tractaran temes com: pensament crític, borsa, llei electoral, economia política, deute odiós, alternatives al capitalisme, repartiment del PIB, reforma laboral, etc.

Laboral: s’ha elaborat un manifest arran la III trobada de treballadores i treballadors indignats, es llegeix i es pregunta a l’assemblea si vol signar. Es consensua que cal fet les següents modificacions al text: treure la paraula “màxim”, incloure les treballadores i treballadors de l’economia submergida al text, així com les/els petites/ts empresàries/ris i autònomes/ms. Finalment, s’ha de modificar el punt 4 entorn la representativitat i la participació del sindicats i comitès d’empresa (cadascuna i cadascú ens representem per nosaltres mateixes/os). S’aprova signar el text un cop realitzades dites modificacions.
D’altra banda, es debat sobre la necessitat d’una vaga general, els efectes d’aquesta si nomes té una durada de un dia i, per tant, la necessitat d’una vaga indefinida. Així mateix, es reflexiona de la impossibilitat legal per convocar una vaga general per part del moviment.

Autosuficiència: s’expliquen les tres línees d’acció sobre les que treballen (assemblearisme, xarxa de suport mutu i autodefensa) i es fa una crida a donar suport davant un desnonament el proper dijous 29 de setembre a les 6 del matí al carrer St. Pau, 109.

5. Informació trobada de barris 17S. S’informen de les diferents dates dels grups de treballs. També s’informa que, degut a problemes de temps i a la dissolució de la comissió d’extensió de plaça Catalunya, la trobada de barris, viles, pobles i ciutats prevista pel 24 de setembre al parc de l’Espanya Industrial s’ajorna al dia 1 d’octubre i tindrà lloc a la plaça de Catalunya (encara per confirmar).
Reflexió: quins són els objectius estratègics d’aquesta trobada?
La valoració sobre les eines complementaries de coordinació s’ajorna per la propera assemblea.

6. Recordatori de les properes convocatòries (sense modificacions).

7. Torn obert de recopilació de propostes de llocs de reunió: s’ajorna per la propera assemblea i es fa una crida a pensar també en la possible modificació en l’horari. La propera assemblea, si plou, tindrà lloc a Can Vies.

8. Autocrítica:
La discussió i el debat són elements positius i enriquidors per l’assemblea, dediquem-li temps.
Les noves propostes haurien de tenir un espai propi en l’ordre del dia.
Com a sistema assembleari, és el consens la principal eina de presa de decisions, deixant el sistema de votació per casos excepcionals. S’ha d’evitar caure en confusions entre ambdós sistemes.
Tenir en compte la distribució espaial, fent les assemblees en una rotllana tancada.
Aprofitar les assemblees per difondre informació.
Parar atenció al vocabulari per tal d’evitar influir sobre l’opinió de la resta de companyes i companys.

9. Torn obert:
Es pregunta com/qui es va decidir realitzar l’acampada al maig a la plaça de Sants i no pas al parc de l’Espanya Industrial tal i com es deia. Sense resposta.

One response to “Acta assemblea 22 de setembre de 2011

  1. Retroenllaç: Proposta per la III Trobada de Treballador@s Indignats (reformulada) | Grup Laboral de l'Assemblea Sants

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s