Comunicat de l’Assemblea Indignada 15-M de Sants i Les Corts sobre els fets de Can Vies

conjunto-sants-lescorts

Comunicat de l’Assemblea Indignada 15-M de Sants i Les Corts sobre els fets de Can Vies

Davant del fet del desallotjament i posterior demolició parcial de l’històric CSA Can Vies, així com de la cadena d’esdeveniments derivats d’aquesta primera actuació, com Assemblea Indignada 15- M de Sants i Les Corts volem expressar una posició consensuada sobre els fets esdevinguts, i així per tant, aprovem els següents punts.

 

  •  Expressem la nostra total solidaritat i suport a les companyes de Can Vies, així com al projecte social que el CSA representava i continua representant tot i l’agressió soferta. Condemnem rotundament el desallotjament i demolició parcial, que interpretem com una agressió a tot el teixit associatiu del barri de Sants, i expressem el nostre total convenciment que la resta de lamentables successos posteriors són conseqüència directa d’aquest primer i gravíssim error.

  • Condemnem també rotundament la gestió dels fets posteriors al desallotjament. Rebutgem el setge policial al barri de Sants durant les nits de la setmana següent al desallotjament com un estat de setge i un toc de queda encoberts. Condemnem la repressió indiscriminada i violenta a veïnes i veïns del barri, així com l’atac injustificat a entitats molt representatives del barri, com La Directa, o La Ciutat Invisible. Denunciem tot l’operatiu com un càstig col·lectiu al barri de Sants per la seva comprensió i suport als okupes, ja que només com un intent d’escarmentar a la població podem interpretar actuacions com el tancament d’estacions de metro i tren de gran trànsit, les identificacions massives a la sortida de les mateixes, o el vol rasant sobre el barri d’helicòpters proveïts de potents focus a altes hores de la nit.

  • Rebutgem així mateix el tractament informatiu dels disturbis esdevinguts. Encara que com a part del Moviment 15- M ens mostrem en contra de la violència, i per tant condemnem l’atac a mitjans de comunicació com TV3, i lamentem les imatges de destrosses tan difoses aquests dies, ens neguem a acceptar que el fil conductor de la protesta hagi estat la violència, ni que aquesta violència hagi estat obra de col·lectius del barri, sigui Can Vies o qualsevol altre. Estimem que la desproporcionada resposta policial ha estat el principal factor desencadenant dels disturbis, en ser percebuda com una provocació directa. Denunciem la difusió de teories conspiratives molt ofensives per a les veïnes i veïns de Sants. Aquí no hi ha mercenaris, agents de serveis secrets, grups antisistema extrangers organitzats ni cap d’altres personatges fantasiosos interessats en sabotejar cap procés polític extern al barri. Aquí només hi ha veïnes i veïns de Sants, i també gent d’altres barris i viles que sentien aquest projecte com seu, dolgudes i molt enfadades pel que perceben com una agressió a un barri amb una llarga tradició combativa que reivindiquem amb orgull.

  • Exigim la posada en llibertat sense càrrecs de totes les persones detingudes, i per a aquelles que ja han estat posades en llibertat amb càrrecs, la retirada dels mateixos. Exigim la investigació rigorosa de les denúncies per maltractaments en dependències policials presentades per diverses de les persones detingudes, i la depuració de responsabilitats. Denunciem i exigim l’nvestigació de l’actuació dels Mossos d’Esquadra a la manifestació de dissabte 31 de març, on segon diversos testimonis un grup de manifestants van ser encerclats, identificats i forçats a fer-se fotografíes amb peçes de roba subministrades pels mateixos mossos. Finalment, i com no podia ser d’una altra manera davant de tanta incompetència i mala fe, exigim l’assumpció de responsabilitats polítiques. Exigim la immediata dimissió, o si no, el cessament fulminant del regidor de districte de Sants-Montjuïc, senyor Jordi Martí i Galbis. Exigim una petició de disculpes pública al més alt nivell de l’Ajuntament de Barcelona a les veïnes i veïns de Sants per les molèsties causades, i exigim així mateix que es permeti a aquestes veïnes i veïns la reconstrucció de l’edifici del CSA Can Vies i la seva posterior gestió, sense més ingerències dels poders públics, com a única garantia d’un tancament definitiu del conflicte.

Assemblea Indignada 15-M Sants – Les Corts

Barri de Sants, 5 de juny del 2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s