ACTA de la 2a reunió organitzativa d’#EducacióEnMarxa #24J_31J

http://assembleagroga.info/blog/2013/07/17/acta-de-la-2a-reunio-organitzativa-deducacioenmarxa-24j_31j/

2ª REUNIÓ ORGANITZATIVA:  MARXA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Ordre del dia:

  1. Valorar si fem la marxa
  2. Lema i manifest
  3. Recorregut i trams: decidir sobre el que ja està pensat i quina resposta tenim de les persones de cada una de les poblacions.
  4. Extensió i difusió: proposta de cartell, si en fem un per cada població o els centralitzem, , mitjans de comunicació…
  5. Organització econòmica, cotxes ….

Comencem fent la valoració per trams i, a partir d’aquí, valorem si fem la marxa o no.

Context

Continuïtat de les mobilitzacions, reprendre el curs amb forsa i, en no haver-hi moviment en aquestes dates, es crearan sinergies i continuïtat, de la mateixa manera que es fa una acció conjunta amb diferents sectors de l’educació.

1. Avaluació dels trams: S’ajunta amb el punt tres i es valora en funció de la feina feta. 

Permisos: Es proposa presentar demandes de permisos amb data d’inici i acabament a diverses comissaries per evitar problemes que han tingut altres actes. S’ha de tenir en compte no fer coincidir les hores dels permisos amb segons quins actes.

Una proposta és sortir d’hora de les poblacions per fer dinars populars a les hores de més calor, a les que s’evitaria caminar:
Ribes de Freser-Ripoll, 23/8: a Ripoll no hi ha problema per fer un acte i per dormir. A més hi ha la possibilitat de fer activitats infantils abans de l’acte. Pel que fa a Ribes, no en tenim informació, però organitzarem un bon tret de sortida de la marxa.
Ripoll-Torelló, 24/8: Ens preparen el dinar a Montesquiu per fer un dinar popular. També preparen gegants i grallers que ens acompanyen fins a Torelló,  on hi haurà sopar popular i un acte i ens hi quedarem a dormir (tenim lloc).
Torelló-Vic, 25/8:  Parada a Manlleu, si es valora positivament, ja que hi ha disposició. A Manlleu hi ha una escola en què la direcció ha fet proposta de NO_CONTINUÏTAT a tot l’equip de professorat. La idea és fer una crida a la premsa per denunciar-ho i fer notar el que està suposant ja la futura aplicació del decret de plantilles. Vic: està bastant lligat que ens deixin un lloc on dormir i per fer una xerrada tot i que el sopar no està clar com es farà. Hi ha, però, motivació.
Vic-Tona, 26/8:  A Tona hi ha un institut on es podria dormir, però la part de la xerrada i del sopar no està lligada, es lliga a 17 de juliol que hi ha trobada amb contactes de la zona.Tona-Granollers, 27/8:  Es valora que el recorregut és massa llarg i es planteja contactar amb l’associació d’amics del Montseny per estudiar si es podria dormir al ras a Aiguafreda, que té molt moviment associatiu, de manera que es podria reduir la llargada del tram. A Granollers s’ha contactat amb les companyes de la PAH que, tot i que creuen que és massa d’hora per decidir, estan disposades a fer un acte. També hi ha lloc on dormir. Coincideix amb la festa major del poble, però no volen barrejar-la amb actes polítics a nivell col·lectiu, tot i que si que podríem contactar-hi a nivell individual.

 

Granollers-Cerdanyola, 28/8:  Hi ha un local, La Clau, a on es podria fer un acte. S’està buscant un lloc on dormir i una opció seria anar a Ripollet si no es troba lloc a Cerdanyola mateix. Tot això està pendent d’una reunió amb les AMPES.

 

Cerdanyola-Badalona, 29/8: El Grup Excursionista pot preparar la ruta per anar de Montcada a Badalona de manera més segura que la ruta que hi ha prevista a hores d’ara. Pel que fa de Ripollet a Montcada, hi ha vorera i no és lluny. S’està valorant de fer el dinar a Santa Coloma amb l’Assemblea Groga de Gramenet i entrar a Badalona per la zona de Montigalà a la on hi ha la proposta de fer un acte a una escola que està en perill ja que no està acabada de construir i no hi caben els infants en els mòduls actuals. Després anirem a la plaça de la vila on s’estan coordinant diversos actes amb plataformes de Badalona i Mataró. S’ha acordat amb FAMPAS Badalona i Badalona es mou que es dormirà a la platja, de cara aquesta setmana, es fan nous contactes amb la plataforma de “construccions” de Badalona per tota la problemàtica que tenen amb els edificis a la ciutat. El pla B per si ens desallotgen de la platja, ja està previst i tenim lloc on dormir.

 

Valoració: cal preveure quins són els trams accessibles a persones amb mobilitat reduïda,, fet que també suposaria fer la marxa més inclusiva perquè passaria per les poblacions directament. Així, la valoració queda entre GR i carreteres.

 

Recompte de quantes persones estan disposades a fer cada un dels trams dels presents a l’assemblea d’avui:

23: 11 persones
24: 10 persones
25: 9 persones
26: 14 persones
27: 16 persones
28: 15 persones
29: 22 persones
30: 20-30 persones

Es decideix tirar endavant la marxa. S’és conscient que cal difondre-la per augmentar la participació, però.

 

2.- Lema i manifest

Lema: marxa per l’educació pública: del poble i pel poble

Es proposa posar al cartell adjectius referents a com volem l’educació: popular, gratuïta…

Manifest: manifest en positiu però remarcant que no volem LEC, LOMCE, Decret de plantilles, Atacs a universitats. (acomiadaments, democràcia, privatització)

Estructura: rebuig al que tenim amb crítica constructiva més quina educació volem

Comissió de redacció amb una persona de cada sector (bressol, infantil, primària, secundària, universitats, famílies).

Idees: Retallades, privatització, moviment des de la base.Nens, nenes  i joves són el futur, cal apostat i potenciar

 

  2.1. Objectiu polític de la marxa: Afegit in situ per membres de l’assemblea. 

–          COORDINACIÓ ENTRE SECTORS EN LLUITA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA.

–          EXTENDRE LA LLUITA PER L’EDUCACIÓ A TOTA LA SOCIETAT

–          ANUNCI DE LLUITA SOSTINGUDA DURANT EL CURS.

 Acords al respecte: Marxa amb entitat en sí (sense sigles, partits, assemblees diferenciades): lluita unida i transversal (de bressol a universitats).

Adhesions al manifest: a títol individual o col·lectiu (sindicats, plataformes, assemblees…)

 

COMUNICACIÓ

Es crea una comissió de comunicació:

Cartelleria: S’estableix que els cartells aniran amb el lema Marxa per l’educació pública: del poble i pel poble.

Xarxes socials. Dinamitzar a travñes d’assemblea groga i del moviments de base que hi són a dins.

Pestanya al web de l’assemblea groga: espai on adherir-se, programa,

 

Comissió manifest:

S’ha creat una comisió que treballarà el manifest. Són persones de tota la comunitat educativa. Quan el tinguin, el compartiran per tirar-lo endavant o esmenar-lo.

 

5.- ORGANITZACIÓ ECONÒMICA:

Es farà a través de la pàgina web d’assemblea groga, a la pestanya #EducacióEnMarxa una campanya d’apadrinament de quilòmetres on la gent podrà aportar lliurement la quantitat. L’apadrinaments dels quilòmetres el podran fer persones individuals, famílies, col·lectius, moviments de base, sindicats… qui vulgui col·laborar. Necessitem diners per a la logística: cartelleria, avituallament, difusió, actes…

Es fa una comissió de TRAMS per quedar ben coordinats tots entre si. Aquesta comissió es reuneix dimarts vinent  23 de juliol als jardins del parc de l’Espanya industrial a les 16h.

 

 

PROPERA TROBADA ORGANITZATIVA: TERCERA REUNIÓ – DIMARTS 23 DE JULIOL A LES 18 HORES ALS JARDINS DEL PARC DE L’ESPANYA INDUSTRIAL. JUST DAVANT DE L’ESTACIÓ DE SANTS, AL COSTAT DE LES FONTS QUE HI HA SOTA EL DRAC.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s