Campanya de reclamació col·lectiva de la revalorització de les pensions 2012

Pensions16març

Material

Descarrega l’octaveta.

Descarrega el formulari de reclamació en català i castellà.

CAMPANYA DE RECLAMACIÓ COL·LECTIVA DE LA REVALORITZACIÓ DE LES PENSIONS 2012

El passat 2 de març l’Assemblea Indignada 15-M de Sants vam organitzar una xerrada-debat amb el Col·lectiu Ronda per tal de debatre sobre les retallades de les pensions i presentar la iniciativa que des del Col·lectiu estan duent a terme per a reclamar la revalorització de les pensions del 2012.

“Les persones pensionistes tenen det a veure compensada la pèrdua de poder adquisitiu acumulada durant l’any 2012. Així ho determina, de forma nítida i precisa, la Llei General de la Seguretat Social. L’executiu espanyol per tant se situa en la més flagrant il·legalitat amb la seva decisió de no abonar als milions de perceptors de prestacions de jubilació de l’estat espanyol l’import de la revalorització de les seves pensions corresponents al període comprès entre gener i novembre de 2012.”

Contra aquesta situació evidentment injusta de la legal·litat vigent, des del Col·lectiu Ronda s’ha posat en marxa una campanya per tal de facilitar a totes les persones interessades els escrits de reclamació que s’han de dirigir a l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) per a exigir aquesta revalorització que la llei garantitza.

Les retallades que estan patint les jubilacions i les pensions, així com en prestacions socials (sanitat, dependència…) estan vulnerant el dret a una jubilzació en condicions dignes. És important assenyalar que a Catalunya el 16% de la gent pensionista, principalment dones, es troba sota el llindar de la pobresa. Y davant d’aquesta dramàtica situació el govern continua amenaçant amb més mesures de contrarreforma que qüestionen el mateix sistema públic de pensions.

Al debat del dia 2 es va parlar de la necessitat d’organitzar-se entre els propis afectats i afectades, i es va valorar positivament la iniciativa de les reclamacions però es veia necessari elaborar una estratègia per a presentar-les col·lectivament i així tenir una major repercussió. Per a aconseguir aquest objectiu, a més d’a la gent gran, entitats i col·lectius i casals del barri de Sants es va proposar extendre-ho a d’altre barris de Barcelona.

Per aquest motiu volem CONVOCAR-VOS A UNA REUNIÓ PREPARATÒRIA EL DIA 16 DE MARÇ A LES 11H AL CENTRE SOCIAL DE SANTS (C/OLZINELLES, 30. <M> L5 I L1 PLAÇA DE SANTS) PER A DISSENYAR UNA CAMPANYA DE RECLAMACIÓ COL·LECTIVA DE LA REVALORITZACIÓ DE LES PENSIONS.

Si us sembla interessant aquesta iniciativa ens agradaria que ho reenviessis a les persones i col·lectius a qui pugui interessar. Adjuntem els models de reclamació i els passos a donar elaborats pel Col·lectiu Ronda, el cartell i l’octaveta per a l’assemblea del 16 de març.

Vine i participa!! Per la defensa del sistema públic de pensions. Junts sí es pot!!
Assemblea Indignada 15M Sants

[a dalt en català]

CAMPAÑA DE RECLAMACIÓN COLECTIVA DE LA REVALORIZACIÓN DE LAS PENSIONES 2012

El pasado 2 de marzo la asamblea Indignada 15m Sants organizamos una charla-debate con el Col-lectiu Ronda para debatir sobre los recortes de las pensiones y presentar la iniciativa que desde el Col-lectiu están llevando a cabo para reclamar la revalorización de las pensiones del 2012. 

“Las personas pensionistas tienen derecho a ver compensada la pérdida de poder adquisitivo acumulada durante el año 2012. Así lo determina, de forma nítida y precisa, la Ley General de la Seguridad Social. El ejecutivo español, por tanto, se sitúa en la más flagrante ilegalidad con su decisión de no abonar a los millones de perceptores de prestaciones de jubilación del Estado español el importe de la revalorización de sus pensiones correspondientes al período comprendido entre enero y noviembre de 2012”.

Contra esta situación evidentemente injusta y de vulneración de la legalidad vigente, desde el Colectivo Ronda han puesto en marcha una campaña para facilitar a todas las personas interesadas los escritos de reclamación que deben dirigirse al Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS ) para exigir esta revalorización que la ley garantiza.

Los recortes que están sufriendo las jubilaciones y pensiones, así como en prestaciones sociales (sanidad, dependencia…) están vulnerando el derecho a una jubilación en condiciones dignas. Es importante señalar que en Catalunya el 16% de la gent pensionista, principalmente mujeres, se encuentra bajo el umbral de la pobreza. Y ante esta dramática situación el gobierno sigue amenazando con más medidas de contrarreforma que ponen en cuestión el mismo sistema público de pensiones.

En el debate del día 2 se habló de la necesidad de organizarse entre los propios afectados y afectadas y se valoró positivamente la iniciativa de las reclamaciones pero se veía necesario elaborar una estrategia para presentarlas colectivamente y así tener una mayor repercusión. Para conseguir este objetivo, además de a la gente mayor, entidades y colectivos del barrio de Sants se propuso extenderlo a otros barrios de Barcelona.

Por esta razón queremos CONVOCAROS A UNA REUNIÓN PREPARATORIA EL DÍA 16 DE MARZO A LAS 11H EN EL CENTRE SOCIAL DE SANTS (C/ OLZINELLES, 30. <M> L5 Y L1 PLAÇA DE SANTS) PARA DISEÑAR UNA CAMPAÑA DE RECLAMACIÓN COLECTIVA DE LA REVALORIZACIÓN DE LAS PENSIONES.

Si os parece interesante esta iniciativa nos gustaría que lo reenviarais a las personas y colectivos que puedan estar interesados. Adjuntamos los modelos de reclamación y pasos a dar elaborados por el Col·lectiu Ronda, el cartel y la octavilla de la asamblea del 16 de marzo.

¡¡¡Ven y participa!!! Por la defensa del sistema  público de pensiones. ¡¡¡Juntos sí se puede!!!
 
Assemblea Indignada 15M Sants

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s