El Districte de Sants-Montjuïc censura el Febrer Llibertari 2013.

Ens ha arribat aquest comunicat dels companys organitzadors del Febrer Llibertari de Sants, sobre un intolerable acte de censura, que transcribim a continuació, en mostra de solidaritat.

El Districte de Sants-Montjuïc censura #FLl13

El Febrer Llibertari de Sants són unes jornades que es venen celebrant ininterrompudament des del 2006 i són organitzades per persones i col·lectius del barri sense cap mena de lucre. El mes de febrer s’omple així des de fa set anys d’activitats de tota mena, com són xerrades, debats, presentacions de llibres, fires, rutes històriques, festes, activitats infantils, etc.

Enguany, per primera vegada en set anys ens trobem amb la sorpresa de que en intentar realitzar una de les activitats programades ens han impedit fer-la. Dos agents de la Guàrdia Urbana van aparèixer quan s’anava a realitzar la presentació del Febrer a la placeta del Vapor Vell, i demanant per una persona aliena a la organització amb l’objectiu de notificar-li que s’havia denegat el permís per a fer l’activitat, amenaçant-nos que si es realitzava l’activitat tindríem una segura sanció i una possible intervenció policial sobre la mateixa. La persona sobre la que esqueia aquesta notificació era la secretària del Centre Social de Sants, entitat que cedeix el seu local per a fer una de les seves activitats. Hem sabut posteriorment, que aquesta entitat va contactar amb el Districte per alienar l’entitat i el secretari en qüestió de tota responsabilitat, en no formar part de l’organització, però els agents varen insistir en que aquesta persona havia de ser la notificada i sobre la que probablement recauria sobre ella dita sanció. Aquesta activitat consistia en una fira de distribuïdores de llibres, una xerrada sobre les retallades, un dinar i un cantautor. Preguntant si la prohibició era sobre tota la jornada o sobre alguna de les activitats en concret, se’ns respon que no podem fer cap de les activitats previstes per ordre de la gerència del Districte.

Davant d’aquests fets volem denunciar la censura aplicada a una activitat per motius clarament polítics, sota l’excusa ja coneguda dels tripijocs administratius de les normatives municipals. Tenim clar que no els agraden les denúncies públiques a les seves polítiques liberals. Creiem que l’excés de zel que posa el Districte en evitar perilloses activitats, com les nostres, haurien d’anar destinades a netejar els seus draps bruts i així evitar les retallades dels serveis bàsics per la societat com són l’educació o la sanitat. Veiem com dia a dia, els espais de dissidència política es veuen reprimits ja sigui impedint l’ús d’equipaments públics per a realitzar activitats nocturnes, com va passar aquest cap d’any passat amb el Casal Independentista de Sants, les constants amenaces de precinte que pateixen últimament les activitats del CSA Can Vies o les identificacions fetes a assistents a una activitat al Bloc 11 de Can Batlló.

Perquè sabem que els espais públics són de tot*s i no només d’uns quants. Us convidem a participar de les activitats que encara queden per fer. Les nostres són activitats obertes, per molt que ens les vulguin tancades. Les places i els carrers són de totes!

Febrer Llibertari de Sants 2013. Aquest any ho petem!

Per a més informació: http://febrerllibertari.sants.org

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s