Acta assemblea indignada de Sants 11/10/2012

ORDRE DEL DIA

 1. Comissions
 2. Vaga d’estudiants
 3. 13-O
 4. Can Vies
 5. Recollida de signatures dació en pagament
 6. Reflexió objectius assemblea
 7. Altres

 

 1. COMISSIONS
 1. Difusió

Dimarts, a la reunió conjunta amb l’assemblea de les Corts, s’havia acordat fer difusió de la mani del 13 O i de la guia per no pagar l’euro per recepta (GNPER).

S’han imprès octavetes i cartells de la mani del 13 O i díptics (molt xaxis) de la guia GNPER. El cost d’imprimir és alt quan la activitat de les brigades informatives és alta. Es proposa buscar més contactes que puguin imprimir gratis encara que sigui de setmana en setmana. Però s’ha de pensar com finançar-ho quan es necessita en un plaç curt de temps.

S’han estat repartint octavetes al metro, però els han fet fora al·legant que no es pot repartir propaganda (seguirem fent-lo igualment).

Hi ha convocatòria de difusió OBERTA el dia 12 d’octubre a les 14:30h a la Plaça de la Concòrdia. Es muntarà un PIM (Punt d’Informació Mòbil) per a difondre 13-O i GNPER.

Es prepararà una versió de tot el material sense logos d’assemblea per a les brigades de difusió i que tothom pugui imprimir-ho i difondre-ho on consideri.

 1. Activitats

Aquesta comissió està preparant tres activitats:

 • Debat d’independentisme i dret social. Data prevista provisional, a espera de confirmar disponibilitat de ponents: 11 de novembre. S’ha parlat de portar ponents de les CUP, ANC i l’Ivan Miró que va escriure un article interessant sobre el tema a La Directa. Es comenta que si no volem fer un “aquí hay tomate” i més aviat un debat constructiu millor no portar a ningú de l’ANC. Es fa la proposta de portar a algú d’Arran que no presenten llista a aquestes eleccions (a diferència de les CUP).
 • Debat sobre (im)migració i drets socials. Es vol contactar amb Unitat Contra el Feixisme. Focus en com afecta la crisi als migrants i com afecta la migració a la crisi. Data proposada: 18 de novembre.
 • Cinefòrum “L’educació prohibida”. Sense data encara. Podem parlar amb gent de l’assemblea groga.
 1. VAGA D’ESTUDIANTS

Avui ha hagut vaga d’estudiants d’universitat i manifestació. Ha estat força bé: no érem moltíssima gent però tampoc poca, malgrat la pluja. A algunes universitats/facultats el seguiment ha estat massiu (UAB, Físiques) però no tant a d’altres com la UPC, on s’ha fet un passa-classes i hi havia molta gent a classe. El recorregut ha estat Pl. Universitat → Pg. Gràcia → Seu CiU. S’han fet diverses accions al llarg del recorregut com llençar ous de pintura a la borsa i a la seu de CiU o cremar un ninot amb la cara d’Artur Mas.

 1. 13-O

Possibilitat de sortir tots junts des de Sants. Es descarta perquè som poca gent ara i no tenim prou poder de convocatòria. A l’Hospitalet han quedat a les 17h a Pl. Espanya.

Es valora utilitzar aquest dia per repartir informació entre els manifestants (manifestació defensa de Can Vies, recollida signatures per la dació en pagament o la GNPER)

 1. CAN VIES

Venen integrants de l’assembla de Can Vies a comentar-nos la situació i demanar el suport de l’assemblea indignada de Sants.

Legalment és difícil guanyar el cas i s’ha optat per fer la màxima pressió social i al carrer per tirar enrere la sentència. Estan intentant implicar totes les associacions del barri. No hi ha cap projecte urbanístic que justifiqui la sentència, es tracta d’una decisió política.

Es possible que es creï, com en altres ocasions, una plataforma independent per la defensa de Can Vies. Es decidirà en l’assemblea que es durà a terme dimarts que ve. Can Vies fa assemblees obertes, van alternant els dilluns i dimarts. Si es crea una plataforma per organitzar accions per defensar Can Vies es convida a tothom que vulgui a formar-ne part.

Hi ha prevista una manifestació el 20 d’Octubre a les 11:30.

L’assemblea indignada de Sants dona suport al manifest per la defensa de Can Vies i farà una pancarta anunciant la Manifestació, amb el logo de l’assemblea indignada de Sants.

Convocatòria per a fer la pancarta: Dissabte 13 d’Octubre a les 10:30 al quiosc de la sortida del metro Pl. Sants.

 1. RECOLLIDA DE SIGNATURES DACIÓ EN PAGAMENT

Encara falten signatures per a arribar a les 500.000. A la quedada de dissabte a les 10:30 s’hi posarà una taula de recollida de signatures.

 1. Vaga CGT i CNT 31 octubre.

Ja s’està fent feina des del Comité de Vaga de Sants (CVS), que es reunia avui dijous a la mateixa hora que la nostra assemblea. Com no volem repetir feina, es queda en que la feina referent a aquesta vaga es farà en tot cas coordinada amb el CVS. Es comenta que es podria parlar amb ells per a canviar l’hora o dia i així poder assistir-hi. Es comenta que, com la convocatòria es preveu amb poc seguiment, se la vol donar un focus més pedagògic que no fer piquets massius i tal.
Avui ha hagut reunió de coordinació de les comissions del 15M de laboral i estem a l’espera de que ens diguin quina postura s’ha adoptat.

 1. Objectius, estat de l’assemblea i ABS

Es parla de la derivada negativa de l’assistència de la gent a l’assemblea i els possibles motius.
Manca d’objectius clars? Massa objectius i no podem amb tots bé? Es proposa tractar de centrar-nos en un parell de coses en lloc de tractar d’abastar massa. També centrar-nos en coses que no es tracten ja a altres col·lectius, on siguem més necessàries; per exemple, les mobilitzacions a nivell educatiu ja es tracten a les assemblees grogues, interzones, les universitats… Nosaltres només hi podem donar suport quan ens necessitin però no organitzar aquestes mobilitzacions. I delegar determinades propostes a altres col·lectius on les facin més eficientment.
Es parla de que un dels fronts on no hi ha gairebé altres col·lectius que ho tractin és el de sanitat. Es parla de recuperar els enllaços que teníem amb els CAPs i altres centres sanitaris, que tenen moltes raons per a mobilitzar-se però potser no tenen gaire poder de convocatòria, o els costa molt fer difusió i nosaltres els hi podem ajudar.
Es parla de que una de les coses que podem fer bé i no fa gaire cap altre col·lectiu del barri és organitzar xerrades i debats al barri sobre temes polítics d’actualitat, com els que fèiem els dissabtes i semblants als que hem proposat ja de independència i de immigració i feixisme.
També es diu que una de les coses que podem fer bé es tractar de “canalitzar les inquietuds i desitjos de participació” de la gent cap als llocs adients. Nosaltres tenim molta informació sobre les activitats de caire polític/social que es desenvolupen al barri i més enllà i podem orientar a la gent. Per exemple, si ve una persona interessada en temes econòmics podem parlar-li de la Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute, si l’agrada el tema de l’educació cap a l’assemblea groga o assemblees de universitats, o a una de les nostres comissions.
Es proposa ajuntar-nos amb gent de les altres assemblees del 15M properes, com Les Corts i Zona Franca (ja estem en un procés d’apropament amb Les Corts).
Es proposa potenciar la feina de comissions i fer assemblees “generals” cada dues setmanes en lloc de cada setmana per a donar temps a les comissions a fer feina. En Pol enviarà una proposta concreta amb motivacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s