En defensa de l’educació pública i de la seva qualitat

Des de l’Assemblea Indignada 15M de Sants vam decidir donar suport a aquest manifest.

EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA I DE LA SEVA QUALITAT

La comunitat educativa de Sants, Hostafrancs, Badal i la Bordeta, davant les recents mesures que han pres els nostres governants i que porten a una situació molt greu, que repercuteix, directament, en la QUALITAT DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA, manifestem el nostre rebuig i la nostra indignació.

Alhora, per tal de fer possible un ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT, equitatiu i democràtic exigim al Govern de la Generalitat, al Departament d’Ensenyament i a l’Ajuntament de la ciutat que:

1- Aturi totes les retallades: de recursos econòmics, d’infraestructures, de personal docent i no docent… Tant les anunciades com les ja efectuades.

2- Augmenti la inversió en educació pública des del 3,4% actual fins al 6% del PIB, com a punt de partida, tal com recomanen els organismes internacionals, ajustant les inversions i els recursos destinats als centres públics a les necessitats socials i educatives reals dels entorns en què aquests es trobin.

3- Fomenti la participació de la Comunitat Educativa i de les administracions locals, i hi arribi aa cords, abans de prendre i desplegar qualsevol mesura.

4- Aturi i elimini l’entrada de la gestió privada tant a l’Ensenyament Públic com als serveis complementaris i de reforç.

5- Garanteixi una ràtio docents/alumnes adequada per evitar la massificació a les aules i fer possible una atenció de qualitat a totes les necessitats educatives de l‘alumnat.

6- Asseguri una educació inclusiva i no segregadora, amb els recursos necessaris.

7- Doti els centres públics amb els recursos d’espais i infraestructures imprescindibles per tal de poder desenvolupar una tasca educativa de qualitat, i aprovi les partides pressupostàries necessàries perquè aquests centres recuperin el poder adquisitiu i facin front amb garanties a les seves despeses de funcionament.

8- Mantingui i creï places gratuïtes suficients en centres de gestió pública a l’etapa educativa de l’educació infantil de primer cicle (0 -3).

9- Ampliï l’oferta pública de la Formació Professional, els Programes de QualificacióProfessional Inicial, la Formació de Persones Adultes i el Batxillerat.

10- Defensi l’ Universitat Pública gratuïta i de qualitat, i hi garanteixi l’accés a tota la societat, independentment de qualsevol condicionant socioeconòmic, i impulsi una reflexió real i veritablement participativa sobre la seva organització i els seus objectius.

11- Asseguri una gestió pública, democràtica, participativa i directa als centres públics educatius

Perquè els professionals de l’educació s’estimen la seva feina, perquè gaudeixen fent-la. Perquè tota la comunitat educativa volem que aquest país tiri endavant i volem que els infants d’ara siguin persones amb cultura, educació, crítiques, amb capacitat de decisió i bons ciutadans i ciutadanes no podem assumir aquesta degradació de l’Educació Pública i lluitarem per la seva qualitat.

Comunitat educativa de Sants, Hostafrancs, Badal i La Bordeta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s