Acta espai coordinació 13/04

Assistencia:

Esquerra Eixample

Sants

Muntanya

Gràcia

Poble Nou

Economia i recursos + constitu

Horta

Castelldefels

Gòtic

Sabadell

Assemblea 12M15m

Sant Andreu

Sarrià-Sant Gervasi

La Marina

Raval

Eixample Dreta

Guinardó Can Baró

Plataforma Aturem Eurovegas

Coordinadora Laboral

Sant Antoni

Grup de Suport Detinguts

  1.  Economia

  1.  Retorn Diners 15O:

Per al 15O es van ediatr cartells i es van recaptar diners però no van arribar a destí. Queda un deute pendent de 1600euros.

Economia i recursos (EIR) diu que per fer aquesta despesa no es va fer una assemblea per decidir-ho, va ser una comissió. Teòricament les comissions són autosuficients, creant campanyes per crear diners. Ara mateix no es té aquest fons, i abans de fer la despesa no es va preguntar si es tenia.

Intervenció dient que no s’entén perquè EIR decideix en nom de 15M sobre els projectes que valen la pena.

Dreta de l’Eixample va decidir aportar diners per sufragar el deute personal que va adquirir una persona, malgrat no hi havia pressupost i no es va fer gaire bé.

Sant Andreu: recollint cartells del 15O també van venir assemblees d’altres indrets, no només barcelona. Van posar ja 80euros i van decidir no posar-ne més. Poden posar més diners per al deute, però no per donar-los a EIR. No hi ha comptes públics de EIR.

Les Corts: Poden col·laborar en resoldre el deute directament a la persona com a fet excepcional, no volen que es torni a repetir. Només aportaran diners si ho decideixen per assemblea.

Gòtic: Van fer aportació econòmica al poti durant la mani. Diferencien els dos temes: deute d’una banda i EIR de l’altra. Pregunta per què una comissió te capacitat per decidir on van els diners que s’han recollit.

Gràcia: Van parlar amb EIR i deien que podien col·laborar per pagar el deute. Gràcia col·laborarà també, animant als barris a fer-ho coordinadament i a la persona afectada. Creuen que no s’ha de boicotejar a EIR perque els comptes estan clars, independentment dels criteris.

Poble Nou: no va agafar cartells, però poden fer una aportació.

Sarrià-Sant Gervasi: van endur-se bastants cartells i van donar 100euros directament a la persona, però poden posar-ne més.

DretaEixample: durant la vaga 29M van fer-se molts cartells des de la comissió laboral, d’on han sortit?

Resposta: es van fer i es va assumir la despesa, no van demanar res. Laboral té el tema pendent.

EIR: des de la plaça van començar a fer recull d’entrades i sortides, va funcionar molt bé. L’acampada va acabar sense diners però amb un acord pel qual se’ls autoritzava a obrir un compte pel moviment en general, per necessitats generals, com per exemple la trobada estatal. + 900euros per un tema judicial del 15J. Han recollit diners des de la web, amb molts calers des de fora de Catalunya. Ara mateix hi ha aproximadament 450euros. Mai s’ha pagat cap viatge sencer. Molts viatges s’han fet sense aportacions econòmiques de EIR. EL destí dels diners es deicideix a les seves assemblees, que son obertes i transversals. Si hi hagues diners ja s’hauria resolt el tema dels 1600eu.

Fins que una assemblea general no digui el contrari, continuaran fent funcionar el compte corrent obert. Dels 400 que ténen, van oferir la meitat en una assemblea (de barris o general?), però no es va acabar acordant. NO hi ha mecanismes de control obert sobre la comissió d’economia.

EsquerraEixample: el que passa amb EIR és semblant a altres comissions. Cal un protocol per funcionar, establert entre tots. No eliminant EIR, sinó definint el funcionament. Creuen que pot anar bé per a tothom.

Guinardó: diu que no pot ser que una comissió de vuit persones reculli diners en nom del 15M i decideixi el seu destí. Cal trobar una altra manera de gestionar els diners comuns, si es que n’hi ha d’haver. Respecte als cartells, tampoc entenen perquè els barris han de pagar-ho sense que se’ls consultés.

Sant Antoni: les assemblees s’han d’autogestionar, creu que cada assemblea pot anar fer caixa de resisitència. Error de la persona per contraure aquest deute, però tot i aixi cal saber resoldre-ho.

Sant Andreu: les comissions no poden ser assemblees, si els barris no ho fan i es va crear per això l’Espai de Coordinació, sense decidir. O creem algo els barris o es reconstitueix l’Espai Coordinació.  Les comissions continuen arrossegant-se des de la disolució de l’acampada.

La Marina: no han parlat d’EIR però si la CoordLaboral, que es el mateix exemple, la mateiaxa forma de funcionar. HI ha comissions que poden estar bé, però s’ha de definir la seva manera de funcionar.

Dreta: Les comissions s’han de reorganitzar en base al que ténen a dir els barris, les preexistents i les que s’hagin de crear. Estem obrint noves dinàmiques, és difícil però cal veure les dificultats que hi ha en això. HI ha formules que han funcionat fins ara (comissions) però cal que el funcionament vagi sent cada vegada més com el volem.

PobleNou: les comissions han de sortir ara a proposta dels barris. El debat estàobert, cal traslladar-lo a les assemblees i que surti una proposta de resolució. Ja fa temps que s’arrossega el tema de les comissions. NO comparteixen la manera de fer els cartells 15O però assumeixen la despesa que calgui fer conjuntament per eixugar el deute. Per properes ocasions, que cada

EIR: han treballat en paral·lel amb els barris, estan en contacte amb altres comissions d’altres ciutats, no només portar l’economia de 15Mbcn. Fan campanyes i molta gent diu en que vol que es gastin els diners que aporta. HI ha també un magatzem amb material que aprofiten els barris.

Resum: que quedin justificades les despeses. Els barris en general ténen voluntat de sufragar aqu

et deute, de manera coordinada. Alguns barris han donat diners i caldrà que s’incorpori en aquest document justificatiu. Respecte a EIR: d’una banda hi ha la proposta de definir protocols i de l’altra la reformulació completa de EIR (i altres comissions).

Caldrà que ens posem d’acord, en assemblea general o a les seves reunions, i posar-nos d’acord en si han de continuar funcionant, si han de canviar o si han de dissoldre’s.

Proposta: que els barris diguin si volen les comissions i anar a la propera assemblea general a dir la resolució.

Resolem el tema 15O:

  •  que els barris que volen tornar pasta, que es posin d’acord en el dia que li volen tornar.
  •  Que el proper espai de coordinació les assemblees vinguin amb un acord sobre quan i quant tornaran els diners. D’altra banda, caldrà una caixa de resisitencia comuna. I com finançar-la, més enllà de festes.
  •  Raval: les comissions no són l’enemic, les barris tampoc podem decidir el que facin altres persones. Tres temes: Deute, comissions i caixa de resistencia

Acord: la propera assemblea portem els diners des dels barris i una persona els recull, queda en acta i se li tornen a la persona, abans hem d’haver vist la justificació econòmica. Sant Antoni fa d’enllaç amb la persona que li queda el deute. Després mirarem, si falten diners, com arribar a cobrir la resta.

Respecte a comissions i EIR: se n’haurà de parlar al proper espai de coord. Amb propostes concretes i a poder ser enviades amb anterioritat als barris.

Respecte Caixa Resistencia: que els barris parlin les diferents propostes i compartirem opinions en el proper espai.

  1.  Processos repressius:

S’ha fet un grup de suport a repressaliats 29M per intentar fer accions conjuntes. Davant la pregunta de si hi ha barris amb algun cas que vulgui compartir.

Sant Andreu: un detingut, per destruccio de bens i resistencia i altres. + 5 identifiats amb possibilitat de multa. Volen conectar-ho amb la resta de repressaliats. Ténen un grup muntat per fer difusió del cas. 17 d’abril: concentració a pl.orfila i també assistiran a un consell de barri.

Blogs: llibertatestudiants29M.blogspot.com.es (dani isma)  +  un altre de Javi Clot.

Gràcia: no es va fer un comunicat conjunt inicialment. Aniran a la mani de demà de la FAVB, tot i no estar del tot d’acord amb el comunicat. Comm està el tema del comunicat conjunt? Cal que tots els barris donin suport a les convocatòries de cada barri.

Esquerraeixample: després de la concentració de dissabte, davant del zurich, pensem estrategia transversal pel tema repressiu. 13:30h, dissabte 14.

La Marina: Detingut el 30 en cadira de rodes, no posarà denuncia. No li va agradar que es resaltes el tema de la cadira. Creació del comando motoritzat per posar-se al final de les manis.

Poble Nou: ténen 3 detinguts i 2 identificats. Un dels detinguts va ser el 30. Als detinguts se’ls acusa de formar part d’un grup organitzat. S’ha creat un grup de suport per recollir testimonis. Decidiran el que volen fer i ho traslladaran a l’assemblea social poble nou.

Guinardó Can Baró: un identificat la nit del 28, amb possible multa de 1500eu. El 29 un detingut a les 8 de la tarda amb tres amics seus, càrrecs semblants a la resta. Des del grup de suport de Javi volen fer mani el 21 d’abril.

ww.solidaritat29M.noblogs.com

DretaEixample: identificats per pintar.

Les Corts: apart dels estudiants, sis detinguts de l’EI, propers a l’assemblea de barri, Aleatories, lluny dels fets i en el temps. Llibertat amb càrrecs.

Sant Andreu: convida a afegir-nos a la seva convocatòria i a conectar les convocatòries dels grups de suport, que es faci una accio o grup unitari de represaliats. Dia 19 a les 18h a pl.orfila.

Tota la info està a l’INfoBarris.

  1.  Propostes de barris: seguiment de les que estan en marxa i noves propostes

TMB: campanya a llarg termini, espai de treball de reivindicació respecte al transport public. Es manté. Accions mensuals respecte. Tot i així, els barris han de valorar si hi ha forces per continuar amb aquest tema. Eixample dreta convoca la següent reunió.

Les corts: volen fer una expo sobre violencia institucional, repressio,… demanen col·laboració si hi ha barris que hi han treballat. SarriàSantGervasi ofereixen material. Volen fer-la al voltant del 19 de maig, però esta per decidir.

Gràcia: demà a les 10h matí. Cercavila demà per un tema de reapropiació de l’espai public. Conjuntament amb altres entitats, escola bressol, ampas,… estaran tot el dia, també despres de la mani. Activitats i acció.

Esquerra eixample: l’assemblea d’eduació del prat farà classe a l’aeroport el dia 20 a les 16:30h, amb xerrada de Miren Etxezarreta, a la terminal 2, convidades amb assemblees de la zona. Dia 20: també: cercavila reivindicatiu pel tema de germanetes, a les 17h. A L’AVINGUDA MISTRAL. El dia 21: marxa Eurovegas. Informen del pla buits de l’ajuntament: 20 solars a barcelona que els volen cedir, de manera limitada, a la gestió de les entitats. Ens passaran el document via Espai de Coordinació. Ofereixen l’experiencia que tenen als altres barris.

DretaEixample: mercat d’intercanvi, sense diners, diumenge a les 12 a ps.santjoan/provença   , teatre, poesia, taller bicis..  D’altra banda, pensen que s’ha d’enfortir l’espai de coordinació. Anem a fer les nostres pròpies convocatòries perquè hi ha resposta en les mobilitzacions.

Muntanya: xerrada a la biblioteca Joan Merce: pèrdua i reconquesta dels espais públics. (veure cartells)

La marina: Tema CIE’s + , pendents del grup de treball. transport, continuen ocupant autobusos, etc… Organitzaran una xerrada sobre què s’enten per violencia.

Raval: mani de la barceloneta demà a les 17:30 sobre la reforma del port vell, cal entendre’l com a projecte estratègic de ciutat. Properament acció en suport a les treballadores sexuals, davant l’ofensiva que ha anunciat l’ajuntament.

Poble Nou: xerrada sobre les participacions preferents. 5 de maig: mani contra el casal nazi. Via Unitatcontrelfeixisme. A les 11h al mercat del clot.

Sarrià-santgervasi: xerrada sobre educació properament. Informen del tema de les 16 portes de collserola. L’ajuntamernt vol fer-lo express, la plataforma en defensa vol fer coses properament.

Gòtic: no cal que ens expliquem totes les convocatòries, tenim un calendari comú. L’espai de coordinació i l’infobarris recull la info.

  1.  Eurovegas:

barris i pobles s’han adherit al moviment i donen les gràcies-

Properes accions: dijous 19 faran una trobada per veure’s, presentar el manifest, xerrada sobre la situació actual, taller per preparar pancartes. AL forat de la vergonya a les 19h.

Aturemeurovegas.wordpress.com

dia 21: marxa fins al cor del delta del llobregat,revindicant la defensa de la sobirania alimentària. Animen als barris a fer-ne difusió i assistir-hi. Sortida des de barcelona des de germanetes esquerra eixample: el 21 a les 10h. En bici o caminant, conviden a anar de verd.

  1.  Valoració 29M:

Només els barris que ho hagin parlat.

DretaEixample: van valorar el previ al seu barri i el matí. Positiva la creació del comitè de vaga i l’intercanvi amb altres assemblees a traves de l’espai de coordinació, intercanvi de material de difusió molt important i positiu. Piquets del matí també van ser positiu, malgrat algunes agressions fisiques que van rebre. La velocitat a que anaven no podia seguir-la tothom i van fer-ne un. Tema violencia, contra el material, diferent de la rebuda contra les persones. El debat sobre violencia constata que les assemblees són molt heterogenees.

Es recorda que no es van poder sortir de plaça catalunya ni tan sols van poder entrar a la plaça i van anar en manifestacio per gran via.

Gotic: Valoren positivament el 29M perque van poder recuperar més gent del que eren a l’assemblea , sent 4 quan convocaven i després eren 15. Era més que una vaga, a la tarda hi havia algo més, la vaga social va guanya a la vaga laboral.

També vam veure que hi havien col.lectius que tenien diferents conceptes de l’acció. Vam valorar que volem sapiguer quin tipus d’accions es vol fer per poder participar i com. Tan pel matí a Jardinets com després. A partir d’aqui la reacció de la tarde era la opció del poder per controlar, van provocar sortint del Corte Ingles a la tarde per deixar que es liés. Una gran manifestació per gran via que no va sortir en cap foto. Si bé hi han espaïs on hem de fer accions, el tipus de manifestació de la tarde no dona peu a a aquesta mena d’ambient.

El comité de vaga de poble Nou va portar l’orgnitzacio de la difusió on hi havien empreses, van parlar amb treballadors per fer piquets i va ser molt combativa a nivel de barri, tant al piquet del matí com els dies abans. Van patir una càrrega a glòries que els va dispersar però van poder reagrupar-se afegint més gent. No anaven a la plaça de Catalunya perque consideren que és abandonar els barris i convertir plaça Catalunya en una ratonera.

No volen que la violència els aturi a l’hora de convocar manifestacions i que el 29m va ser un éxit.

Tambien hacen una lista con comercios que cierran y los que abren con una carta dirigida y específica a cada uno.

Gràcia valora molt bé que hi va haver una organitzacio molt ràpida i efectiva. També que hi havia moltes comunicacions entre assemblees de barri.

Pensen que hem posat en dubta el poder de convocatòria dels sindicats oficialistes.

HI han diverses opinions sobre les accions que es van fer als piquets i no van arribar a cap conclusió, quedant el debat per un futur.

St Andreu se centró en grandes superficies consiguiendo piquetes del dble de tamaño habitual. Cuando disolvemos el piquete nos detienen a unos compañeros y desde ahora cambiar la manera de dispersarse.

Las columnas de barrios fueron un éxito. Cuando aparecieron en Gran Via eran 10000. Valoran que deberiamos hacer convocatorias propias independientes a los sindicatos.

Valoran la posibilidad de la conveniencia de un servicio de orden mínimo para las manifestaciones y para controlar nuestra violencia.

Ellos provocan el caos, cortan las comunicación y nos atacan, tenemos que estar preparados.

Marina La valoración de la reunion previa del espacio de coordinacion de barrios nos nos gustó porque no se decidieron cosas porque se pierde mucho tiempo en resolver temas de comunicación.

Cerramos muchos comercios y fábricas, la huelga en la mañana fue un éxito. En marina creemos que hay que buscar la unidad de toda la sociedad y hacer una manifestacion unitaria.  Que además sirvió en otra ciudade spara que no hubieran cargas.

Las corts valoró sin conclusiones porque habian muchas opiniones, tambien con 6  detenciones en la asamblea, la posibilidad de servicios de orden para difereciar las maniestaciones de accion con las de no accion.

Sants: Valoran positivimante el previo y el dia y ademas ven importante el trabajo posterior para seguir recogiendo opiniones y respondiendo cuestiones. Los piquetes por barrios es importante hacerla y aunque un barrio tenga mucha presion, permite que haya en otros en los que haya mas libertad.

Eixample esquerra se juntó con insitutos y universidades para hacer piquetes, luego fue con sants. Que tambien debatieron tambien el tema de la violencia, quedando abierto el debate.

ASAMBLEA TRANSVERSAL

Gracia expresa que la asamblea transversal no se siente cómoda con un grupo  al que no van las asambleas de barrio, sienten que los barrios no han participado en este espacio y sacan el debate de que ahora es el momento de empezar a definir cómo será el #12M15M

St Andreu

Es un congreso constitutivo???

No son suficiente gente para acampar.

Les gustaria hacer una asamblea no decisoria e invitar al resto del Barcelonés o Catalunya.

Dicen que todo dependerá de si podemos acampar en Pl Catalunya.

Tambien proponen una “rueda de consumo”

Queda hecha la propuesta y trasladada a los barrios. Ahora tenmos que trabajrlos y volver a convocar espacio de coordinacion.

Que es importante usar el espacio de coordinacion y la asamblea transversal.

Dejan abierto las concresiones porque no han llegado a acuerdos. Para el 3 de mayo proponen hacer una contracumbre de pobres. Por barrios y macro centralizada pra anunciar alternativas al capitalismo y a la crisis.

Surge la pregunta que nadie responde ¿covocamos 1º maig o no?

Un de l’assemblea de sant andreu i del grup de la auditoria del deute expressa que li dona po i es senti malament perquè creu que hi han prejudicis  i persecució cap algunes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s