Acta assemblea 15 de març 2012

 

 1. Saló de l’ensenyament

  Es durà a terme del 21 al 25 de març i hi hauran 2 dies d’acció:

 • Dimecres 21 a les 16h: Es vol fer soroll, manifestació a la porta.
 • Dissabte 24 de 10 a 18h: Es faran tallers alternatius, xerrades, debats, concerts.

Es comenta qui pot ho farà si l’assemblea groga o la comissió laboral. El problema és que coincideix també amb l’assemblea que ja hi ha preparada el dissabte 24 sobre el tema de la vaga al mercat de Sants.

 1. Festes alternatives de Sants
 • Es proposa ajuntar-se en la propera assemblea i donar a conèixer i fer difusió sobre les festes alternatives així com pensar de fer més activitats.
 1. Pancarta del dia de la Dona
 • Es diu de penjar-la a algun lloc del barri, però no se sap a on. Es diu de penjar a un balcó d’una de les assistents a l’assemblea situat a un lloc visible a prop de la plaça de Sants.
 • També es diu de penjar-la per a l’assemblea del dia 24 al mercat de Sants.
 1. Assemblea del 24 de març al mercat de Sants.
 • Es comenta que els cartells convocant a l’assemblea ja estan fets, només cal encartellar per tal de fer disfusió.
 • Es diu que algú comenci per explicar una mica la reforma laboral, així com portar material de disfusió que ja tingui la comissió laboral.
 • Convidar a la gent a explicar perquè volen fer la vaga i a fer la reflexió sobre la vaga social
 • Es proposa posar una parada informativa a la plaça Osca amb material, així com projectar un power point explicatiu amb els motius per secundar la vaga. Es diu de de fer-la el dimecres 20 de març a les 21h.i aprofitar per anunciar l’assemblea del dia 24.
 • Es diu de fer un passabotigues pel carrer de Sants aprofitant l’assemblea del 24 i aprofitar per repartir octavetes i cartells perquè els posin a les botigues.
 1. Vaga 29M
 • Propostes:

– Es diu que fer piquets a les botigues no és efectiu i es proposa convocar una manifestació el dia abans a nivell de barri el més àmplia possible.

– Es comenta que si ja hi ha una manifestació convocada per el dia de la vaga , la gent es cansa de tanta convocatòria. Es creu millor evitar els piquets de barri i afegir-se als piquets centrals.

– Es proposa fer dinar i piquet a l’estació de Sants, per convocar més gent i tirar cap al centre. Es diu que organitzar 1 dinar és molta feina.

– Es comenta que si es va a un piquet central, caldria anar a llocs importants com per exemple anar al port o a l’aeroport, fer algo a lo grande. Es diu que aquestes accions més grans s’haurien de portar a l’espai de coordinació o al comitè de vaga.

– Es comenta que demà hi ha comitè de vaga de Sants al centre social de Sants.

– Es fa la pregunta de per què pot servir la vaga?

  1. Per mostrar rebuig social.
  2. Per continuar treballant després de la vaga.
  3. Per aprofitar que ens reunim per tal de construir alternatives.
  4. És un dia de llibertat i empoderament.

Si la vaga s’orienta cap al bloqueig de la ciutat, es proposa continuar el bloqueig el dia següent.

No només es planteja què guanyarem amb la vaga, sinó com estarem després (si hem guanyat en organització). El dia 29 ha de servir per aconseguir una millor organització del 15M.

Un dels objectius ha de ser mostrar el malestar general, no només dels sindicats. Per això es proposa fer una acció al marge dels sindicats.

Es planteja la pregunta de si el moviment 15M és capaç d’organitzar tot això i es diu que s’està parlant de fer un pont de comunicació entre tots els mitjans alternatius, i per tant, estem més organitzats.

Es diu que la vaga serveix, al marge dels sindicats, per a demostrar a empresaris que sense els treballadors no són res.

Es comenta que s’està pensant fer assemblea després de la vaga.

 • Acords:

  1. Dimecres 21 a Pl Osca a les 21h.: Fer passe de powerpoint explicatiu sobre els motius pels quals s’ha de fer la vaga, algun documental i aprofitar per fer difusió de l’assemblea del 24.

  2. Dissabte 24 (després de l’assemblea monogràfica del mercat de Sants): Fer passabotigues per repartir cartells pq pengin a les botigues.

  3. Dimecres 28 a les 19h: fer manifestació pel barri prèvia al dia de la vaga.

  4. Dijous 29 dia de la vaga: fer accions que s’aniran concretant en els comitès, tant a nivell de barri com a nivell central.

  5. Portar als comitès i a la coordinadora les propostes i les accions proposades des de l’assemblea indignada de Sants.

 1. Altres:

  – Es comenta que qui pot proposar-se per fer l’ordre del dia de la propera assemblea. S’ofereixen 2 persones i es convida a tots aquells que vulguin aportar idees per el pad que s’enviarà per la llista de correus.

  – Després de el passe del power point s’anirà a encartellar per convocar l’assemblea del dia 24.

  – Es faran 3 cartells de cara a difondre la vaga del dia 29 per escollir-ne 1 el dia 24.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s