A les nostres germanes i germans de Tahrir

Manifest de l’Assemblea 15M Indignada de Sants sobre els darrers fets d’Egipte

A les nostres germanes i germans de Tahrir:

Companyes, des dels barris de Barcelona, us volem fer arribar el nostre dolor i la nostra ràbia per les atrocitats comeses per la Junta Militar Egipcia contra totes vosaltres. Sàpigueu que els vostres morts són els nostres morts, i que la vostra lluita és la nostra lluita.

Fa uns mesos, el vostre combat exemplar contra Mubàrak creuà la Mediterrània, i ens regalà la força necessària per a poder iniciar la nostra lluita del 15 de Maig, quan manifestàrem que ja estàvem fartes de ser mercaderies en mans de polítics i banquers.

Aleshores, l’exemple de Tahrir, amb la presa de la plaça com a epicentre de la mobilització social, ens inspirà de tal forma que nosaltres també prenguèrem les places de tot un país, per a extendre i donar continuitat a una lluita que requereix ser àmplia i permanent per a poder guanyar. A Barcelona, denominàrem Tahrir -també Islàndia, i Palestina- a la reapropiació de la nostra plaça Catalunya, per a deixar clar quins eren els nostres aprenentatges i referents. Per tant, companyes, sàpigueu que el nostre moviment nasqué gràcies a vosaltres, i que la nostra lluita no seria res sense el vostre coratge i tenacitat.

Avui, una vegada caigut Mubàrak, veiem amb admiració i respecte com seguiu lluitant, amb més força encara que ahir. Sabeu millor que ningú que la dictadura no és un personatge, sinó el sistema polític i econòmic que l’erigeix. Nosaltres, que som fills i filles d’una transició a la democràcia feta de renúncies i de preservació de privilegis, us recolzem en la revolució. El nostre poble ahir no la va saber fer, i l’haurà de fer avui: ja no contra la dictadura de Franco, sinó contra la dictadura dels mercats financers i del Banc Central Europeu!

Companyes, us animem a prosseguir en la lluita que transformarà, de baix a dalt, totes les estructures econòmiques i polítiques del vostre país.

Un nou Egipte naixerà de la vostra lluita!

Per la vida, la dignitat i la llibertat col·lectiva, fora la dictadura de la Junta Militar!

Per la solidaritat global dels pobles en lluita, fora la dictadura del mercats capitalistes!

No esteu soles! La lluita a Tahrir és la lluita de totes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s