Acta assemblea 20 d’octubre

Preguntem si  algú s’oposa a que l’Alex (cineasta suís) gravi a l’assemblea. Cap problema. El Mario modera, el Paco Priego agafa torns de paraules i la Irene pren acta.

Es llegeix l’ordre del dia.

1) Comissions:

  1.  Economia (tresoreria): tenim 406€. Es donen 150€ als detinguts.
  2.  Habitatge: reunió amb Les Corts, La Marina i Poblesec.  S’ha creat un compte de correu i un telèfon, i hi haurà una reunió quinzenal. Es vol fer un taller d’autoaprenentatge, i un mapeig dels pisos que ara pertanyen als bancs. Es busquen suports per fer alguna cosa a l’estil Nou Barris (edifici 15-O). També es proposa que no cal que hi hagi desnonaments per ocupar. Es fan un parell de paraules a favor i en contra. Hi ha gent amb problema d’habitatge que no han estat desnonades, però també es comenta que perdrem suport social si ocupem sense objectiu clar de reallotjar desnonats.
  3.  Difusió: tauleta informativa. Tothom hauria d’apuntar-se per fer torns.
  4.  Immigració: passa un text que han elaborat per si algú vol incloure-hi idees. Llegir text: 0.6 Rumors, Immigració i DH
  5.  Sanitat: el personal del CAP de Numància ens demana suport per tallar el carrer els dimecres a les 14h i també ens demanen que els fem cartells.
  6.  Autosuficiència: es parla de dinàmiques d’assemblearisme, de la xarxa de suport mutu i del tema d’autodefensa. Es reparteixen documents d’assemblearisme bàsic i es proposa fer un taller. Es parla sobre enfocar-ho al debat monogràfic que farem sobre l’assemblea. Es proposa venir abans i fer 45 min. de taller, i després un altre dia al cap de setmana.
  7.  Uni indignada: es comunica que començaran aquest cap de setmana les primeres xerrades, s’anima a la gent a venir. José Aristizábal, el primer ponent, es presenta i fa una introducció a  la seva xerrada.
  8.  Xarxa de suport mutu: s’estan ajuntant esforços entre habitatge i autosuficiència.

2) Debat monogràfic: es passa al 27 de novembre. S’explica en què consisteix per a la gent que no ho sap: espai de debat i reflexió sobre dinàmiques, estratègies i objectius de l’assemblea, ja que no dóna temps a reflexionar  a una assemblea dels dijous.

(Parla laboral perquè arriba ara, estaven reunits. Es llegeix un comunicat que s’ha fet sobre la Comissió de Treballadors Indignats, desvinculant-se’n. Es demana més informació i s’explica que hi ha malentesos amb unes quantes persones (nucli dur) de la comissió, que tenen una manera de treballar molt impositiva i no permet l’acompliment dels objectius que la comissió laboral tenia plantejats, més encarats a fer assemblees de treballadors als llocs de treball i fomentar les assemblees laborals als barris. Es proposa fer un portal d’informació i comunicació en matèria laboral. S’explica el cas de la creació de l’assemblea d’indignats a l’empresa Expogrupo, a Sants).

3) Culturfòrum: en Javier Toret ens explica en què consisteix, també els Oxcars. S’anima a tothom a participar.

4) Assemblea General 23-O: es llegeix l’ordre del dia.

5) Trobada catalana a Ca l’Afou: es demana diferenciar el 23-O de la trobada. A N-1 hi ha propostes. Es busca una coordinació conjunta. Ja tenim una setmana més per pensar propostes a fer. S’hi pot anar i veure si tenim sintonia amb la resta de pobles i sobretot comissions. Es demana portar un resum a ca l’Afou de cada assemblea. Es planteja una duplicitat entre el 23-O i la trobada, i se n’expliquen les diferències.

6) Valoració 15-O: Diverses paraules:

– hi havia molta gent, però a les accions menys gent.

– A l’acció d’habitatge els veïns donaven suport popular, és important no perdre’l. Valoren positivament la no-violència del moviment 15-M.

– Es matisa aquesta no-violència. Estem al moment ideal per educar més que per enfrontar-nos amb la policia.

-S’ha d’organitzar la descentralització, més que per barris, per penyes organitzades.  No ens hem de concentrar, és el que vol el sistema.

-A la mani hi havia molta gent, a la Borsa, a Interior, la gent responia bé.

-L’acció d’educació: divendres es va ocupar la facultat del Raval. S’hi van fer assemblees d’alumnes i professors. Aquest dissabte 17 a les 18h hi ha assemblea d’educació. És un procés de coordinació entre diferents sectors educatius. A l’IES Francesc Macià (ocupat dijous) també hi va haver una gran victòria.

-Acció de sanitat: l’hospital del mar no es va ocupar.

-Es van fer accions coordinades durant la mani, com les feministes indignades a Zara.

-Es va complir el lema “De la indignació a l’acció”, vam ocupar el bloc de pisos i a més la Gene ha accedit a fer mediació, això és un gran èxit.

7) Proposta recollida de diners: s’ajunta amb el punt sobre repressió. El grup de seguiment farà propostes i aportarà material, es reuneixen un cop al mes. La primera trobada és oberta i serà el 2 de novembre a les 21:30h a Can Vies.  Cada cop que es torni a convocar es dirà en assemblea. El 5 de novembre hi ha la mani antirepressiva pels detinguts del 29S i l’1 de maig, més el 15S, multes i identificacions. Serà a les 18h a Pl. Del Diamant i a les 19h a Jardinets de Gràcia. L’11 de novembre hi haurà un concert  Rock &Trini (metro Torras i Bages). Es faran cartells i difusió al bloc.

Es dóna un mail per si algú ha rebut una multa: metro21j@gmail.com

Es proposa fer samarretes, mirarem pressupostos i dissenys. Es poden portar plantilles a la plaça i que cadascú porti la seva samarreta. Però per treure diners s’han de vendre. Els de l’Acampada l’Hospitalet, a l’Espilla-centre social tenen infraestructures. Ho parlem la setmana vinent.

8) Consulta  popular: ve d’una reunió preparatòria de la consulta. Es llegeixen les preguntes. El barri les haurà d’aprovar. Es comenta que són preguntes per gent molt militant però no pels indignats incipients. Es qüestiona l’eficàcia de la consulta si cada barri o ciutat té preguntes diferents.

9) Canvi de lloc de l’assemblea:  es proposa fer-la dissabte al matí, a partir que acabi la uni indignada. Una opció és fer-la a Can Batlló o al Centre Social. Es comenta que el moviment és més important que el fred o la pluja. S’ha de tenir en compte la inclusivitat, es podria combinar una setmana entre setmana i una altra en cap de setmana. Es proposa anar al porxo de l’Estació de Sants. Les opcions per si plou són Centre Social, Can Vies, Can Batlló. Tornar a les cassolades i anar cap al lloc on ens reunim. Fer-ho en un lloc obert perquè la gent ens vegi. La universitat indignada ja pot tenir aquest paper d’inclusió de la gent, i fer les assemblees en un lloc tancat. Es parlarà a la següent assemblea.

10) Torn obert i autocrítica:

– Anar dimecres a les 20h a parlar amb Can Vies.

– El 27 d’Octubre la coordinadora del Vallès ha proposat fer el dia sense bancs, i es volen fer accions contra la banca. Es proposa fer com en un còmic on es treuen diners i surt una pistola del caixer. Fer “manos arriba, esto es un atraco”. Una altra proposta és desnonar un banc. Es convoca a la gent a intercomissions per parla-ho i preparar-ho.

-Intecomissions hauria d’encarregar-se de preparar les coses tècniques, perquè a l’assemblea això no es pot. Necessitem més organització allà.

-Divendres començava a València una trobada per tancar els CIEs, i hi haurà també una mani

-A les 7 de la tarda de divendres mani al Forat de la Vergonya.

-Es demana que sisplau es passin còpies de les octavetes i fulls informatius que es portan a l’assemblea per la llista de correu.

S’acaba l’asssemblea.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s