Convocatòria assemblea 1 de setembre del 2011

Ordre del dia

 1. Benvinguda i presentació col·lectiva.
 2. Presentació dels grups de treball i comissions actuals.
 3. Petit resum i valoració del agost i de les festes.
 4. Workshop arquitectura UPC.
 5. Grup de treball reforma del sistema electoral.
 6. Proposta: fer les reunions de cada comissió a distintes places.
 7. Proposta: penjar pancartes als nostres balcons informant de la data de les properes assemblees.
 8. Fixació de data per debat monogràfic sobre objectius i estratègies de la nostra assemblea.
 9. Calendari de properas movilitzacions. 2 i 18 de setembre (serveis públics). Obert a que qualsevol en vulgui informar d’una.
 10. Talls contra les retallades. Participació de Sants?
 11. Universitat Indignada d’Estiu. Breu presentació i explicació de la dinàmica del seu grup de treball. Participació de Sants en aquesta edició i tardor.
 12. Proposta de creació d’una associació per tenir força al fer accions col·lectives.
 13. Torn obert per a propostes.
 14. Torn obert de paraula.

Documentació pels punts

2. Grups de treball i comissions.

Sabem que estan actius: Educació, laboral, salut, difusió.
Resta: Acció, banca-cooperativisme, habitatge, immigració/interculturalitat.

Calendari de reunions a https://acampadasants.wordpress.com/calendari/
Difusió: dilluns a les 19h.
Educació: dimecres a les 19:30h.

4. Workshop arquitectura UPC.

Ha arribat el següent missatge al correu de l’acampada:

From: Tomeu Ramis
A/A Assamblea Sants
Bon dia, em dic tomeu ramis i soc arquitecte professor de projectes arquitectònics a  l’ETSAV(UPC). A l’universitat, hem convocat un workshop (http://biaw2011.blogspot.com/) amb professors extrangers convidats i dirigit a estudiants d’arquitectura que tendrà lloc del 5 al 10 de septembre als tallers de l’escola i que te com a tema central “l’Escassetat/Scarcity” com a eina projectual. Estem interessats en que un grup d’alumnes treballin la redifinició d’algun espai públic concret del barri a partir de consultes veïnals i per contrast amb l’urbanisme oficial “programat”. Voldría saber si coneixen alguna plaça o carrer que pugui ser motiu de reflexió per part dels alumnes i si sería possible que ens posessim en contacte per a poder parlar del tema.
moltes gracies
tomeu ramis

5. Grup de treball reforma del sistema electoral.

Ha arribat el següent missatge al correu de l’acampada:

From: Daniel Seco
Os pido difusion de este mensaje, en especial a los grupos que traten contenidos relacionados con la reforma electoral, no violentos y con una base asamblearia:

Hola, compañer@s!

Desde el grupo de trabajo de Reforma del Sistema Electoral de Barcelona estamos tratando de, en la linea aprobada por coordinacion estatal del Movimiento 15M en su primera reunion (24/07/11), crear una red de grupos de trabajo de esta tematica (la Reforma del Sistema Electoral), en la que puedan colaborar personas que hagan de enlace entre su grupo y la red. El objetivo no es dar ordenes desde la red a los grupos sino compartir informacion y tal vez consensuar medidas entre los grupos, como pueda ser, organizar un ciclo de conferencias o un comunicado de prensa o una propuesta conjunta para todas las asambleas locales.

Pueden participar todos los grupos que consideren que tratan este tema en un sentido amplio, admitiendose el debate sobre la necesidad en si misma de un sistema electoral y temas transversales pero directamente relacionados como la separacion de poderes. Entendemos que esto puede causar un solapamiento con la tarea de otras redes pero que esto es positivo para el debate y animamos a redes relacionadas a colaborar.

En una reunion entre los grupos de Madrid y Barcelona se ha aprobado promover esto a traves de un grupo de correo que estamos creando. Si deseais participar o aportar algo, escribid un email a interelectoral@gmail.com especificando a que grupo se pertenece. A la hora de decidir participar, tened en cuenta que el grupo de correo, por razones de transparencia se ha configurado como “todos pueden ver todos los mensajes, solo los miembros pueden enviar mensajes”, con lo cual cabe prudencia y automoderacion.

El grupo de correo se llama interelectoral15m@yahoogroups.com y basicamente permite que escribiendo a esa direccion todos recibamos los emails de cada uno. Permite diversas opciones para recibir, por ejemplo, los emails agrupados en uno solo por dia, o no recibir los emails pero consultarlos en la web. No dudeis en consultarme sobre este punto.

Y tambien os animamos a ver las cosas con amplitud de miras y tratar de ponernos en la situacion del otro, utilizar un lenguaje correcto y amable y respetar a los compañeros. Por email muchas veces parece que se dicen las cosas en un tono mucho mas serio de lo que en realidad pretende el que los escribe y otras cuestiones parecen ofensivas porque carecemos del lenguaje corporal.

9. Calendari de properes movilitzacions.

2 de setembre. Defensa de la sanitat pública. Veure comunicat de la Plataforma de Usuaris i Hospitals Catalans (PUHC).
http://defensasanitatpublica.wordpress.com/2011/08/27/proximes-convocatories-setembre/

18 de setembre. Acción estatal en defensa de los servicios públicos. Idea surgida en el encuentro en Madrid de la “Asamblea Inter-territorial de Salud del 15M” tras la Marcha Popular Indignada. http://defiendelopublico.wordpress.com/

10. Talls contra les retallades.

Mobilització 3 de setembre.

http://tallscontraretallades.wordpress.com/

Mail:

El Sabado 3 de Septiembre desde la Asamblea de Breda junto con el Moviment Ter Brugent se convoca a realizar cortes de la red viaria simultaneos en toda Cataluña.
Desde los movimientos organizadores nos piden que las asambleas de vuestro barrio-poblacion-centro de trabajo… organice y decida el punto y la hora del corte en vuestra zona (variará en las distintas poblaciones lo comuniquéis a la organización que está elaborando el mapa con los puntos de corte en Cataluña que podeis consultar en:  http://tallscontraretallades.wordpress.com/
Para cualquier duda  y confirmación de adhesión a esta iniciativa, os enviamos el mail de la organizadora:  assembleabreda2011@gmail.com

Al mapa de talls, a Barcelona Ciutat, apareix només un tall a la Diagonal.

11. Universitat Indignada d’Estiu.

https://universitatindignada15m.wordpress.com/

Qui som

La Universitat Indignada 15M, és un projecte popular, col·lectiu, autogestionat i gratuït, que té com a objectiu fomentar la formació crítica per poder transformar la societat. La nostra acció la portem a la pràctica  a partir de l’acció descentralitzada de les assemblees de barris, viles, pobles i ciutats i la col·laboració de diferents col·lectius i associacions.

Què volem

Inicialment portarem a terme una edició d’estiu que arrenca aquest 31 d’agost a plaça catalunya a les 18h i que es desenvoluparà entre els dies 1 i 10 de setembre en les places i carrers dels barris i les vil·les de Les Corts, Sant Andreu, Gràcia, Guinardó i Can Baró, L’Hospitalet, Dreta de l’Eixample, Sant Antoni, Nou Barris, Sant Martí, el Clot i el Carmel. Es programaran tot un seguit d’activitats i xerrades per totes les places i carrers d’aquestes vil·les i barris.

A partir del 10 de setembre el projecte continuarà, mirant d’ampliar el nombre d’assemblees, col·lectius i persones que hi col·laborin i participin, per a generar una xarxa que permeti oferir una amplia oferta formativa. Per transformar la societat ens hem de formar i prendre consciència.

Per començar animeu-vos i participeu a la Universitat Indignada 15M d’Estiu.

Agenda: http://universitatindignada15m.wordpress.com/agenda/
Grup de treball: https://n-1.cc/pg/groups/450618/universitat-indignada-destiu/
Facebook: http://www.facebook.com/UniversitatIndignada15M

12. Proposta de creació d’una associació per tenir força al fer accions col·lectives.

A continuació la proposta del Eugeni:

Em dic Eugeni i soc una especie de comissió unipersonal, que treballa en solitari, de nit, en silenci, prenent decisió analíticament, amb l´objectiu de fer difusió màxima, potenciar la unió i col·laboració al màxim també, i creant una base documental.

Vaig arribar al moviment fa cassi dos mesos, sense saber res. V ui aprendre, comprendre i trobar solucions reals i pràctiques, per lo que fins a la data de avui he aconseguit lo següent.

 • Fa cassi dos mesos vaig crear una base de dades amb deu acampades. A data D´avui puc enviar, difusió, convocatòria o proposta a 478 acampades amb pocs clics.
 • Vaig fer un apartat D´adhesions que va augmentant en iniciatives que van sortint, com tema retallades, plataforma contra Bankia, etc..
 • Me fet amic de Torfason D´Islàndia, parlo amb ell per aprendre mes. V ui saber exactament quins judicis han guanyat als bancs i com.
 • Estic creant una secció didàctica per noves persones que arri-van al moviment 15M, per que es puguin informar i tornar-se participatius i crítics.
 • Creats apartats de grups de treball, on acumulo tot tipus D´informació útil, eines, etc.. o sigui un punt de difusió informàtica permanent a la xarxa, útil per totes les acampades del mon o de Espanya.

Proposta contra Puig i contra els Bancs.

 • Si es possible demano que aquesta proposta consti en acta tal qual esta escrita.
 • He anat al departament de justícia i tinc els papers per crear una associació, per tindre personalitat jurídica i demandar judicialment als bancs.
 • La associació val 38€, triga uns tres mesos en tramitares, per lo que es pot donar D´alta ja i durant els tres mesos, aconseguir crear uns estatuts amb tot lo que es parla a las trobades de barris i viles. Mes o menys, lo que estem fen es crear una organització assembleària que es com funciona una associació però legalitzada.
 • Es pot crear una quota de membre, aconseguir molts membres, molts mitjans i molta força legal, moral, ad-emes de I sobre tot, demandar a Felip Puig i als bancs. Crec que si es munta podem assolir una força brutal.
 • Només calen 3 persones, un nom, un domicili, mes els 38 € i es-començar. El model de estatut inicial provisional es Standard (Un article podria ser que el president no pinta res).
 • Crec que al adversari el podem guanyar al seu terreny. Només cal organització.
 • Per esser seriosos i ens prenguin en serio, crec que manca fer cosses seriàs de debò.

Http://15m.eugeni.es | @EugeniBcn | n-1: EugeniBcn | eugeni@axelnet.es |

http://es-es.facebook.com/people/Eugeni-Bcn/100002580673503

Sants, dijous, 14 juliol de 2011

One response to “Convocatòria assemblea 1 de setembre del 2011

 1. Retroenllaç: Acta assemblea 1 de setembre de 2011 | acampadasants

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s