Acta assemblea general del 28 de juliol de 2011

Proposta d’ordre del dia

S’aprova.

– Valoracions dels dies 20, 21 a BCN i 23,24,25 a Madrid:
– Explicació sobre la Universitat Indignada d’estiu
– Comissions
– Continuitat el Setembre.
– Torn obert de paraula.

Es parla de deixar la proposta escrita de l’Eugeni sobre la legalització per Setembre quan hi hagi prou gent.

Mobilitzacions del 20, 21 de Juliol a BCN

La gent coincideix en general que la mani del 20 va ser un èxit però que a l’assemblea posterior s’hi va quedar molt poca gent.

Algú va dir que es van sentir comentaris de “manipulació dels de sempre a l’assemblea” referint-se als pocs que normalment es queden fins al final i va proposar reduir el temps de l’assemblea.

Una noia que va dinamitzar l’assemblea el dia 20 atribueix cansament de la gent per fer una mani tan llarga. Diu que va propossar no fer votacions per la poca assistència de gent. Parla tb de una discussió sobre si trucar o no la premsa. Diu que algú va vetar la convocatòria de la premsa i que és un tema sobre el que el moviment ha de debatir i assumir una posició.

Respecte de l’assemblea tb es diu que hauria d’haver estat informativa i haver-se pres les decisions sobre el 21 a les assemblees de barris.

També s’en diu que s’hi sentia molt malament des d’una mica lluny i que potser aquesta és la raó de que la gent no s’hi quedés. Es diu que una assemblea d’aquestes millor a Pla de Palau que no pas al carrer on es va fer, per la acústica.

Sobre el dia 20 es comenta tb que va haver-hi poca gent al començament a Numància i que els treballadors no van voler sortir en general.

Tb es parla de l’acció a Bellvitge del matí. Diu una de les perssonas que va assistir-hi que va anar molt bé i sense entrar en detalls. Només diu que els moments que deixaven passar el trànsit la gent picava el clàxon amb una actitud molt bona.

Després es va començar a parlar del dia 21. Es parla d’improvització. Es diu que a jardinets es van fer accions com ara senyalar acussant els culpables de la situació. Hi va haver molta policia a l’Hospital del Mar i amb molta bona actitud.

També es parla de radicalització dels mossos i que caldria presència d’equip legal a les protestes. Tb es diu que els mossos portaven placa al començament i després no.

Una altra persona proposa tranquilitat a l’hora de prendre decisions. I diu que els mossos hi van estar identificant.

Una altra intervenció fa referència a una estratègia conjunta contra el 15M. Diu que no hem de ser pocs perquè això es debilitat i que les accions han de ser majoritàries i si són minoritàries no ha d’haver-hi tanta exposició.

Es diu que el metro va ser una ratolinera i que no es deu ser tan ingenu d’utilitzar el metro essent tan pocs. Va haver-hi repressió clara. Es diu que deu haver-hi infiltrats ja que a l’instant que la gent entrà al metro, furgons policials van apareixer al metro de l’Hospital del Mar i al propi hospital. A ell li van preguntar si anava amb la resta de la gent perquè no era jove, però que als joves no els van preguntar res i directament els demanaven identificació. Tb menciona que s’haurien de fer pràctiques per tallar carrers amb cotxes per impedir el pas als furgons.

Una altra persona replica sobre l’ntervenció que l’assemblea on es va decidir el dia anterior es va fer amb 40 furgons al costat i que no els calien infiltrats.

Es diu que la gent no sols respondre a accions improvitzades i que va passar el mateix a Madrid quan es va improvitzar anar-hi.

L’última persona diu que s’ha de tenir molt en compte qui és el que diu “anem al Congrès” que poden ser infiltrats i no deixar-se anar tan fàcilment.

—> Durant el debat, una persona comenta que va comprar un poc de menjar i aigua per la gent durant la concentració a Hospital del Mar i perquè la gent es vingués una mica amunt. Comenta que li va costar 22,50€ – 15€ de donacions (7,50€ en total) i demana que s’en faci càrrec l’assemblea així con de gastos similars de gent individual en actes futurs. S’aprova. Informa que la caixa de l’assemblea té 235,18€.

Marxes populars indignades a Madrid

Van parlar dues personas que van anar a Madrid amb autobus.

Una d’elles diu que el moviment va sortir molt enfortit després de la trobada a Madrid. Valora el fet que s’hagi sortit als diaris gairebé tots els dies, considera que és bo tot i la manipulació de xifres i diu que no van mencionar els dos episodis violents que van haver-hi a dos botigues. Van ser cassos aïllats i en general tot va ser molt pacífic. Diu que es va aconsseguir entregar el document amb les propostes dels pobles al Congrés tot i la policia. Mostra el diari Público del dia següent on surt a la portada aquest document. Comenta l’anècdota de que van sorgir discussions sobre la forma de votar per la procedència de diferents assembleas amb doferents mètodes. Termina dient que si tot el que s’hi va parlar surt endavant enfortirà molt el moviment.

L’altra persona parla del fòrum del dilluns. Es van fer grups de treball de temes no plantejats fins ara en les assemblees com ara un de pobles originaris. Diu que la marxa va ser molt emocionant, que la gent esperava amb menjar i aigua a diferents barris.

Una altra persona pren la paraula i diu que el moviment està fort a tot l’Estat Espanyol. També diu que comque els governs estan al servei de les finances hem d’atacar els poders financers. Resalta l’importància de la marxa a Brusseles i anima a unir-se. Parla de l’autogestió de les marxes i que hi va haver que no acceptaven diners. En posa d’exemple el cas de la marxa valenciana.

Es diu que les accions no han de ser només simbòliques sinò també movilitzadores i massives.

Propostes fetes a les assemblees de la trobada de marxes:

·26 Agost: Toma la montaña.
·5 Setembre: Proposta de jornada de treball sobre mineria a l’aire obert a Sosas de Laciana (León).
· 15, 16, 17 Setembre: Democràcia Real Ja ha convocat unes jornades per parlar del 15-O. Es deixa clar que tot i que convoca DRY s’ha d’aprovar a les assemblees.
·26 Setembre-2 octubre: Setmana de la recuperació d’espais.
·15 Octobre: Jornada de movilització mundial. Es va a parlar a Madrid un altre cop de vaga general, però no se’n va decidir res. També es va parlar de fer una assemblea a nivell europeu per streaming i de retirar masivament els diners dels bancs i posar-los en un banc ètic.
·18 Desembre: Marxa cap als CIEs, pel seu tancament i contra les redades racistes.

Universitat indignada d’estiu

Una persona que participa a la Universitat indignada del 15M explica que és oberta a tota BCN i que fa xerrades, tallers… Demana gent que vulgui fer-hi coses, organitzar o ajudar. També l’hi dimana a l’assemblea. Convoca per una xerrada divendres 29 de juliol a les 18h.

Li expliquen que tenim ja la Universitat Lliure de Sants però que està aturada pel 15M, ja que la gent és la mateixa i està desbordada, però que s’ha fet seguiment de la Universitat indignada.

S’aprova crear un grup d’urbanisme a Sants per la Universitat indignada.

Comissions

– Difusió: No s’ha pogut portar el texte per les octavetes. Es fa una proposta de fer “buzoneo” amb octavetes. Se’n parlarà.

– Salut: Es fa una proposta per fer una xerrada a les festes sobre sanitat pública. Es concretarà amb els de festes.

– Laboral: Abans de l’assemblea es va reunir l’última comissió de laboral de l’estiu.

A Madrid es va parlar sobre laboral. S’hi proposar una coordinadora estatal de vaga general.

Es va plantejar una trobada de treballadors per Setembre/Octobre i a Barcelona s’hi reunirà una comissió per la seva preparació el 14 Setembre a la Universitat al Raval. Es pretén coordinar les lluites, parlar-hi de solidaritat mutua, vaga general, CCOO i UGT i de la represió dels mossos.

Hi haurá una trobada sindical amb sindicats alternatius: CGT, CoBas… Des de la comisió de Pça. Catalunya es proposa participar-hi. Es diu que la comisió de Laboral de Pça Catalunya comença a tenir vida pròpia, que s’hi participarà portant sobirania d’assamblees i no comisions i que és precipitat perquè encara no s’ha discutit a les assemblees.

A Laboral es diu que es vol que Sants convoqui Vaga General i que animi a participar-hi.

També s’hi diu que s’ha de coordinar amb …….. i assemblea d’aturats.

Agost, Festes de Sants i Continuitat

Falta concretar què volem tenir a la parada.

Es vol posar una parada informativa en un lloc cèntric per donar informació.

Intercomissions seguirà reunint-se dilluns i prepararà les festes.

S’aprova la pòxima assemblea l’1 de setembre a les 20:00h.

Els dijous d’agost es faran trobades per conversar i intercanviar impressions, sense poder de decisió.

Torn obert de paraula

Es va barrejar una mica amb la resta de punts de l’ordre del dia.

Es pregunta per educació per l’inici del curs el 12S. S’informa que hi ha una convocatòria per portar samarretes grogues com a protesta el 14 de Setembre.

Es diu que s’ha actualitzat el bloc amb el tema hospitals i es dóna el bloc del grup de defensa de la sanitat pública: http://defensasanitatpublica.wordpress.com/

S’informa que el 7 Agost a la seu de CGT (8ena planta edifici Via Laietana) es farà una reunió per parlar de la mobilització per l’habitatge.

S’informa sobre el menjar de l’acampada. Encara està a Can Batlló. S’ha de treura d’allà per problemes de plagues. Es parla de gastar-la el dilluns en menjar comunitari.

S’informa que al Clot convoquen un cercavila a Andradas 22 (on van desallotjar la família pel balcó).

Es tanca l’assemblea.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s