Acta Àgora d’Entitats i Plataformes en Lluita de Sants dissabte 28/05/2011

Àgora d’Entitats, Plataformes i Lluites del Barri de Sants.

Assitencia: 50 veins i veines

28 de Maig

11h La Burxa (Gemma i Albert presenten l’editorial)

La Burxa és una publicació independent del barri de sants que fa 13 anys que funciona. Es tracta d’un espai de comunicació obert als colectius del barri. Es va iniciar molt vinculat a Centres Socials Okupats del barri, pero avui en dia s’ha diversificat. L’equip editorial treballen al Centre Social Autogestionat de Can Vies. Prensa escrita de distribució mensual gratuita. Té una tirada de 5000 exemplars. S’edita a una emprenta de Lleida. Finançament de publicitat provinent del petit comerç del barri i altres aportacions com les festes alternatives de sants. La propera edició del mes de juny estarà protagonitzda per les acampades de pl. catalunya i la pl. de sants. Tenen xarxa amb altres editorials lliures com La Directa i reflexionen sobre el potencial de les xarxes de contrainformació.

11.30h Can Vies (Albert)

Centre Social Okupat Autogestionat que funciona desde 1997. Des d’aleshores han guanyat tres judicis. L’edifici és propietat de l’ajuntament i TMB que va ser seu sindical dels treballadors i que ha estat molt de temps abandonat. Compta amb el suport veinal del barri. L’espai ha estat fet servir per més 100 colectius com els bastoners, la redacció de la Burxa,… Hi ha un espai d’assaig musical. I hi ha menjador popular els dimecres per 4 euros per sopar.

12h Movimiento Ciudadano de Mejicanos de Barcelona

Plataforma creada arrel de la manifestació del 8 Abril contra la Violencia consecuencia del narcotrafic al seu país. Convoquen una nova concentració pel poble mexica el 10 de juny a les 19h a pl. Catalunya que acabar a pl. Sant Jaume. Llegeixen el manifest que es quedarà al punt d’informació

12.15h Plataforma per Can Batlló

Espai de més de 14 hectarees, que el barri demana pel barri. Expliquen que la propietat de l’edifici actualment es de la immobiliaria Gaudí. S’ha intentat negociar amb l’ajuntament per l’utilització de l’espai per serveis pel barri, no s’ha observat moviment ni voluntat política i des de la plataforma han anunciat al districte que sino hi ha resposta des de l’ajuntament el barri de sants Okupara Can Batlló el 11 de Juny. Hi haurà una assemblea de la plataforma el dia 1 de juny davant de Can Batlló a les 21h.

12.30h Xarxa d’Intercanvi de Sants (Toni)

Projecte que s’inicia al 2008 amb mercats d’intercanvi que s’emplacen a la Pl. de la Farga. Actualment s’organitzen a la Plaça de les Cotxeres. L’organització aporta les taules i cadires i qui vulgui s’acosta amb objectes per intercanviar. L’únic requisit és l’absencia de euros en els intercanvis. S’intercanvien objectes a més de coneixements i temps, d’aquest últims bens s’encarrga de gestionar l’Universitat Lliure de Sants.

13h CASSOLADA ITINERANT per la Carretera de Sants fins al Mercat de Sants i despres a Hostafrancs. Ha estat tot un éxit. Al final hem arribat a contabilitzat unes 100 veines més el recolçament de les veines desde casa (balcons) i els cotxes que feien sonar els claxons!

 

One response to “Acta Àgora d’Entitats i Plataformes en Lluita de Sants dissabte 28/05/2011

 1. Retallades als bancs i entitats financeres.

  Nacionalització de la banca i de les empreses principals, així com també gestió pública de l’energia. Economia planificada al servei de les persones

  Redistribució de la renda via impostos indirectes amb fiscalitat progressiva (que pagui més qui més té. En segon lloc es podria establir per exemple una renda bàsica, finançada amb aquesta redistribució.

  Repartiment del treball, reducció de la jornada laboral, salari mínim de 1200 e.
  Revocar la reforma laboral i de les pensions.
  Reconversió del model empresarial i el teixit productiu (enfortiment del sector públic, transports ecològics, energies alternatives, …).

  etc. etc. etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s